Tabu
Noutați

Creditele agricole: Un sprijin esențial pentru femeile antreprenor din agricultură

Antreprenoriatul feminin câștigă tot mai mult teren și în România. În agricultură, chiar dacă este un domeniu dominat de bărbați, în ceea ce privește afacerile din acest sector, femeile au parte de șanse egale pentru a-și construi și dezvolta un business de succes.

Pentru un start bun în fermele zootehnice sau vegetale sau pentru o activitate susținută, este nevoie de resurse financiare. Femeile care nu dispun de banii necesari pot opta pentru un credit agricol de la Agricover IFN, despre care poți afla mai multe informații utile din acest articol.

Cum se poate accesa un credit IFN 

Dacă ești o femeie fermier sau un bărbat fermier, poți aplica în egală măsură pentru un credit agricol, foarte simplu și rapid. Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul Agricover, la categoria „Finanțare”, să selectezi județul tău din lista cu reprezentanți Agricover și să contactezi directorul regional căruia să-i prezinți nevoile financiare. 

Consultanții îți vor fi alături pe tot parcursul aplicării, ajutându-te să iei cea mai bună decizie pentru tine. O echipă mobilă se poate deplasa la fermă cu scopul de a oferi consiliere personalizată și completă pentru identificarea celor mai bune soluții de finanțare. Dar nu numai în această etapă îți este oferit ajutorul, ci și în cea de întocmire a dosarului de creditare, astfel încât să nu fie omise acte și să nu existe probleme pentru care dosarul ar putea fi respins în etapa de evaluare și aprobare.

Tipuri de credite pentru femeile fermier

Toți fermierii români care se confruntă cu diverse provocări în activitatea lor pot beneficia de soluții financiare adaptate, prin accesarea creditelor agricole de la Agricover. În funcție de scopul pentru care ai nevoie de bani pentru afacerea ta din domeniul agricol  poți alege dintre mai multe tipuri de credite:

Pentru gestionarea resurselor în perioadele de fluctuații ale capitalului de lucru

În orice fermă sunt perioade în care capitalul de lucru fluctuează, din diverse cauze, printre care se numără cheltuielile sezoniere sau imprevizibile. Poți opta pentru un credit „Capital de lucru și investiții în agricultură” pentru a asigura buna desfășurare a activității. Prin acest tip de credit se pot achiziționa: semințe, îngrășăminte, se pot plăti activitățile de întreținere și reparare ale echipamentelor și pot fi acoperite costuri de operare pentru funcționarea zilnică a fermei, precum: plata salariilor, a consumabilelor și a combustibilului. 

Pentru extinderea și modernizarea afacerii

Investițiile sunt esențiale pentru dezvoltarea oricărei afaceri, inclusiv a unei afaceri agricole. Orice femeie fermier poate accesa un credit „Investiții în viitor” pentru a achiziționa tehnologii avansate (sisteme de irigare, combine moderne, drone agricole de monitorizare sau de aplicare a tratamentelor la plante), pentru a se extinde și a achiziționa noi terenuri, pentru dezvoltarea infrastructurii sau pentru modernizarea celei deja existente (grajduri, depozite, adăposturi pentru animale, facilități de procesare). 

Pentru implementarea proiectelor pe fonduri europene

Sunt fonduri europene destinate femeilor antreprenor, iar pentru implementarea acestora poți opta pentru un credit „Fonduri europene” prin care pot fi acoperite costurile suplimentare, cele legate de implementarea și testarea inovațiilor sau pentru costuri inițiale.

Pentru îmbunătățirea fluxului de numerar 

Un credit „Scont și factoring” este de mare ajutor pentru îmbunătățirea fluxului de numerar în fermă. Femeile fermier pot solicita un astfel de credit pentru a obține lichidități rapide, prin încasarea în avans a creanțelor. Această soluție este una binevenită mai ales în perioadele în care veniturile sunt scăzute, cum ar fi înainte de recoltare, ajutând la menținerea activității fermei și la evitarea întârzierii plăților.

Creditele agricole răspund nevoilor financiare variate ale femeilor fermier, de la acoperirea cheltuielilor zilnice, la implementarea proiectelor de dezvoltare. Utilizând aceste ajutoare financiare, antreprenoarele pot depăși obstacolele specifice agriculturii și pot crea afaceri de succes.

Scrie un comentariu