CAZUL BLACK DALIA
The Black Dalia este numele de scenă al actriței Elizabeth Short, aspirantă la statutul de vedetă. Din păcate pentru ea, nu și-a câștigat celebritatea decât după deces. Ea a fost găsită moartă în data de 15 ianuarie 1947 într-un parc din Los Angeles. Actrița era mutilată și avea răni foarte grave pe tot corpul. În ciuda invetigațiilor intense, crima a rămas nerezolvată și până în ziua de astăzi, fapt care i-a adus celebritatea și a dus la nașterea mai multor speculații. De-a lungul timpului au apărut mai mult de șaizeci de suspecți, unii chiar în ultimii ani. cazul Elizabeth Short a fost sursă de inspirație pentru mai multe cărți și filme.
CAZUL DIANE DOWNS
Cazul a rămas și va rămâne pe vecie în memoria locuitorilor orașului Phoenix, Arizona. Pe data de 19 mai 1983, o mamă suna disperată la urgențe pretinzând că mașina sa a fost jefuită. Ceea ce au găsit autoritățile la fața locului era mult mai înfiorător de atât. În mașină zăceau, într-o baltă de sânge, cei trei copii ai celei care sunase. Din nefericire, unul dintre copii nu a mai putut fi salvat. Inițial, cercetătorii au crezut varianta jafului prezentată de mama îndurerată, dar probele ulterioare au dovedit că tocmai aceasta îi împușcase. Motivul îl constituise dorința acesteia de libertate pentru a-și trăi nestingherită aventura cu noul amant.
CAZUL JIMMY HOFFA
Liderul sindicalist, James Riddle Hoffa a dispărut pe 30 iulie 1975 și a fost declarat decedat în 1982. Misterul dispariției acestuia nu a fost dezlegat nici până în ziua de azi, dar nicio speculație din jurul acesteia nu ar indica faptul că el ar mai fi în viață. Investigațiile au încă loc chiar și în 2009, iar ultimele probe au apărut în 2001. Din păcate, nici acestea nu au dus la vreun rezultat.
CAZUL LINDBERG
Charles Augustus Lindbergh, Jr., fiul celebrului aviator a fost răpit din casa părinților săi pe 1 martie 1932, iar o lună mai târziu trupul acestuia a fost găsit la doar câteva sute de metri de locul răpirii. Cauza morții a fost stabilită ca fiind o fractură gravă a craniului. Investigațiile au durat mai bine de doi ani și au dus la condamnarea la moarte a lui Bruno Richard Hauptmann. Acesta îl răpise pe micuțul Charles pentru a obține o răscumpărare, promitând că acesta va fi înapoiat întreg familiei. În ciuda faptului că părinții au plătit suma respectivă, copilul tot a fost ucis. Criminalul a fost găsit tocmai datorită banilor respectivi, autoritățile reușind să-i dea de urmă în urma plăților făcute de acesta.
CAZUL LEOPOLD & LOEB
A fost numit "crima secolului" pentru absurdul situației. Doi tineri de familie bună din Chicago, Nathan Freudenthal Leopold Jr. și Richard Albert Loeb, obsedați de afirmațiile lui Nietzsche referitoare la crima perfectă care nu ar putea fi dusă la îndeplinire decât de un supraom, s-au hotărât să dobândească acest statut. Pe 21 mai 1924 cei doi tineri l-au răpit și ucis pe Bobby Franks, în vârstă de doar 14 ani. Crima nu ar fi fost, probabil, rezolvată nici până în ziu de azi dacă Nathan Leopold nu și-ar fi lăsat ochelarii serie limitată, fabricați doar în trei exemplare, în apropierea cadavrului.
CAZUL SHARON TATE
Aceasta este, cu siguranță crima cea mai mai celebră a la fel de celebrului Charles Mason. Sharon Tate, soția regizorului Roman Polanski, și trei prieteni ai acesteia au fost uciși pe 8 august 1969 de câțiva membri ai clanului Manson. În ziua morții Sharon mai avea două săptămâni până când trebuia să nască. Copilul nenăscut, un băiețel, a fost botezat postmortem și a fost îngropat în brațele mamei sale. Toți membrii familiei Manson care au participat la crimă au fost prinși și condamnați. Motivul acestora a fost simplu, Sharon și prietenii ei erau demonici.
CAZUL LENNON
În seara de 8 decembrie 1980 Mark David Chapman l-a împușcat de patru ori în spate pe solistul Beatles la intrarea în clădirea în care acesta locuia. Cu doar câteva ore mai devreme Lennon îi dăduse un autograf lui Chapman care îl urmărea încă din luna octombrie. Lennon a fost dus imediat la un spital din apropiere, dar nu a mai putut fi salvat. Fapta lui Chapman fost
pusă pe seama mai multor factori. Nebunia, sechele din copilărie legate de tatăl său și dorința de a deveni celebru prin uciderea unei celebrități sunt doar câteva dintre acestea.
CAZUL VERSACE
Giani Versace a a fost împușcat mortal pe 15 iulie 1997 pe când avea 50 de ani. Crima a avut loc în apropierea casei acestuia când designerul se întorcea acasă după plimbarea sa zilnică la o cafenea de unde își cumpăra presa italiană. Autorul crimei, Andrew Cunanan a folosit aceeași armă pentru a se sinucide câteva zile mai târziu. Un detaliu mai puțin cunoscut îl constituie faptul că Versace a fost cea de-a cincea victimă a ucigașului al cărui singur motiv găsit de investigatori se pare că ar fi fost colecționare de bunuri, mai mult sau mai puțin valoroase, apartinând unor persoane celebre sau de succes.