Sarbatorile s-au incheiat si, odata cu ele, ai pus punct si vacantei de iarna. Este timpul pentru o noua calatorie. De data aceasta, trimitem papilele gustative in vacanta. Le teleportam pe meleaguri frantuzesti si le asezam la cele mai rafinate terase de pe Champs Elysees, pentru un mic dejun 100% autentic: cafea si croissante cu unt!
Transforma fiecare dimineata de ianuarie intr-un moment de rasfat frantuzesc, pregatind o tava cu croissante delicioase cu unt!
Ingrediente: 40 g drojdie, 900 g faina, 300 g unt cu continut scazut de grasime Koliba, 500 ml lapte, 8 linguri zahar, 6 linguri de unt topit Koliba, 3 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita sare, 1-2 oua (pentru uns)
Mod de preparare:
Amesteca laptele rece cu drojdia. Separat, cerne faina impreuna cu sarea intr-un bol mai mare. Fa o gaura in mijloc si adauga, pe rand, amestecul din lapte cu drojdie, untul topit, zaharul si pliculetele de zahar vanilat. Amesteca ingredientele cu mana, pana obtii un aluat moale si elastic.
Pune-l intr-un vas acoperit si baga-l la frigider, timp de 30 de minute. In acest timp, scoate untul din frigider si lasa-l la temperatura camerei, pana se inmoaie si devine cremos.
Scoate aluatul, intinde-l si acopera suprafata foii cu untul cremos, lasand marginile neacoperite. Impacheteaza-l bine si baga-l din nou la rece, timp de o ora.
Scoate din nou aluatul si intinde-l pe masa de lucru intr-o foaie de un centimetru grosime. Taie foaia in dreptunghiuri. Ruleaza fiecare bucata sub forma unui corn. Pune-le pe toate intr-o tava. Unge-le cu ou si baga-le la cuptor la 150 de grade, circa 10-15 minute sau pana cand se umfla si devin aurii pe deasupra.