Cătălin Scărlătescu vine cu idei și oferte pentru masa de sărbători. Preparatele sale nu sunt pentru toți românii, din cauza prețului piperat.
Cheful a pregătit un curcan de 20 de kg pe care l-a pus la vânzare, însă prețul nu e deloc accesibil pentru orice buzunar. Pentru achiziționarea lui, e nevoie să plătiți suma de 2.763 de lei. Astfel, prețul unui kilogram este de 138 de lei.
Unele familii din România trăiesc o lună cu acești bani.
Sărbătoarea Crăciunului se apropie și a început deja nebunia cumpărăturilor în magazine, atât în domeniul culinar, cât și în celelalte.Pentru cei care nu preferă carnea de porc, curcanul este a doua variantă în această perioadă a anului. Iar cine nu vrea să gătească îl poate cumpăra gata preparat.
Cătălin Scărlătescu a ajuns în bucătăria unui restaurant la scurt timp după naștere, alături de mama sa. La 7 ani, el a fost ajutat de bunica sa pentru a găti prima tocană. De atunci, chef-ul a dezvoltat o adevărată pasiune.
„Există niște mese de inox, care undeva jos au o poliță. Eu, în momentul în care am fost adus de la maternitate, într-un coșuleț din-ăla, m-au vârât acolo, că aveau treabă. (…) Eu am învățat să merg în restaurant, ținându-mă de fețele de masă. Părinții mei, neamurile mele au fost cârciumari.
Străbunicul meu era din Cotu Văii, Gheorghe Ene îl chema și avea o căruță cu care căra mâncare la lingurari, adică la oamenii care munceau pe câmp. Aveam 3 ani și mă lua în căruță. Mă duceam și puneam mâncare la lingurari. La 7 ani am făcut, la telefon, prima mea tocană de cartofi cu bunică-mea. Și uite așa am început să gătesc în bucătărie. (…) Nu știu să fac altceva.”, i-a spus Cătălin Scărlătescu lui Speak, în podcastul „La fileu”.