INGREDIENTE:
– 1,5 kg. de cartofi mici sau medii
– 500 grame bacon, tăiat în bucăți nu foarte subțiri; ca pe degetul mic așa:)
– 2 cepe roșii mari tăiate foarte fin
– un cățel de usturoi tocat mărunt
– o mână de salvie proaspătă (frunzele se lasă întregi)
– 150 de grame de smântănă grasă
– 50 grame de parmezan ras
– ulei de măsline
– piper proaspăt
– sare
PASUL 1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, adică la foc mediu spre mare.
PASUL 2. Nu curățați cartofii!!!! Spălați-i bine, bine, bine, (puteți folosi un burete de sârmă pentru spălat vasele, important e să fie nefolosit) după care tăiați-i în patru (să arate așa, ca niște wedges) și puneți-i într-o tavă împreună cu ceapa, usturoiul, bacon-ul, salvia, smântâna, parmezanul și uleiul de măsline. Amestecați bine toate ingredientele, după care adăugați sarea și piperul după preferință. Acoperiți cu o folie de aluminiu și puneți totul la cuptor pentru 45 de minute.
PASUL 3. După cele 45 de minute, înlăturați folia de aluminiu și puneți tava la loc în cuptor pentru încă un sfert de ceas până ce cartofii se rumenesc.
PASUL 4. Gata! Poftă TAbună!