INGREDIENTE:
– 2 căței de usturoi
– 1 ceapă medie
– 20 bucăți de arpagic (știu că e greu de curățat, dar merită)
– cimbru (proaspăt de preferință, dar e bun și uscat)
– 1 kilogram cartofi roșii
– 250 grame smântână (să nu fie foarte grasă)
– 500 grame brânză (nici ea să nu fie grasă)
– sare
– piper
– 100 grame unt
PASUL 1. Firbeți cartofii curățați și tăiați în jumătate.
PASUL 2. În timp ce cartofii fierb, curățați și tăiați ceapa, usturoiul și arpagicul, apoi căliți-le ușor până când ceapa devine transparentă.
PASUL 3. Când cartofii sunt fierți, scurgeți-i bine și pisați-i ca pentru piure. Adăugați peste ceapa, usturoiul, arpagicul, smântâna, brânza și cimbrul. Amestecați bine și apoi puneți toate ingredientele într-o tavă. Sare și piper după gust. Peste acest amestec presărați bucățele de unt.
PASUL 4. Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați la copt pentru 30 de minute până când conținutul se rumenește și capătă o crustă.
PASUL 5. Poftă tabună!:)
2 comentarii