INGREDIENTE:
– 8 cartofi
– ierburi aromate
– ulei de măsline
– muștar englezesc
– 4, 5 bucăți de usturoi tăiate foarte fin
PASUL 1. Tăiați cartofii în cubulețe de mărime medie și așezați-i într-o tavă adâncă. Poate fi și alt recipient termorezistent. Turnați peste ei apă fierbinte atât cât să îi acopere în proporție de 66%.
PASUL 2. Presărați pe deasupra lor usturoiul tăiat fin, adăugați una sau două lingurițe de muștar englezesc (nu trebuie să îl întindeți perfect pentru că se va amesteca cu apa). Împrăștiați peste cartofi iarba aromată, turnați ulei de măsline din belșug și sare și piper după gust. Acoperiți tava cu o folie de staniol.
PASUL 3. Puneți tava în cuptor la foc mediu spre mare. Coacerea durează între o oră și o oră și douăzeci de minute. Când apa a fost absorbita în proporție de 80% de cartofi, înlăturați folia de aluminiu și puneți din nou în cuptor pentru 15-20 de minute.
PASUL 4. Gata. Cartofii sunt numai buni de mâncat acum.
PASUL 5. Poftă TABUnă!
1 comentariu