INGREDIENTE
– 1 kilogram de cartofi noi (se gfăsesc în orice anotimp la supermatket)
– 3 cătei de usturoi tăiați felii subțiri
– 2 fire de rozmarin proaspăt
– 2 linguri de ulei de măsline
– sare și piper
PASUL 1. Fierbeți apă într-un vas mai mare. Când apa fierbe, adăugați cartofii și lasați-i pe foc timp de 10 minute.
PASUL 2. Scoateți cartofii din apă, scurgeți-i bine, lăsați-i să se răcească și tăiați-i pe jumătate.
PASUL 3. Încingeți ușor uleiul într-o tigaie și adăugați usturoiul pe care trebuie să îl căliți până când capătă o textură mai moale. E preferabil să nu i se schimbe culoarea. De aceea, uleiul nu trebuie să fie foarte încins.
PASUL 4. Dați focul la minim și adăugați cartofii și rozmarinul. Lăsați-i pe foc cam trei sferturi de oră, amestecând din când în când până devin aurii. La final adăugați sare și piper după gust.
PASUL 5. Gata. Poftă TABUnă!