INGREDIENTE:
– 500 grame cartofi
– 500 grame carne tocată de miel
– o ceapă mare tocată mărunt, mărunțel
– 4 ouă
– 120 grame de pesmet
– sare după gustul vostru
– piper, tot cât vă place
– o legătură de pătrunjel tăiată mărunt
– două sau trei fire de mentă, tocate mic-mic
PASUL 1. Fierbeți bine cartofii și lăsați-i apoi să se răcească. Când s-au răcit, dați-i pe răzătoare.
PASUL 2. Într-un vas mai mare bateți bine de tot ouăle. Adăugați peste ele ceapa și pătrunjelul și amestecați în continuare. Apoi puneți peste și cartofii și carnea de miel și mai amestecați vreo 4 minute împreună cu sarea și piperul, confrom preferințelor voastre.
PASUL 3. Începeți să formați chifteluțele, iar când capătă forma și mărimea dorită de voi, dați-le prin pesmet. Pentru a se prăji mai ușor, încercați să le dați o formă mai plată.
PASUL 4. Puneți cam un deget de ulei de floarea soarelui într-o tigaie, adăugați chifteluțele după ce s-a încins uleiul și lăsați-le la prăjit cam 5-6 minute pe fiecare parte. Când sunt rumenite bine, scoateți-le din tigaie și presărați-le cu mentă.
PASUL 5. Gata! Poftă tabună!
2 comentarii