INGREDIENTE:
– 4 pulpe de pui
– 2 cepe mari
– o țelină
– un praz
– cinci sau șase cartofi medii
– o legătură de pătrunjel
– un cub de găină sau legume
– piper negru
– sare
– 1 morcov mare
– o legătură plante aromatice
PASUL 1. Înlăturați pilea de pe pulpe.
PASUL 2. Tăiați ceapa mărunt și puneți-o la călit împreună cu pulpele. Cam 6-8 minute sunt suficiente pentru această operațiune. E bine să le căliți în oala în care vreți să faceți ciorba.
PASUL 3. Tocați morcovul, țelina și prazul. Nu foarte mărunt. Aruncați-le și pe ele în oală și adăugați imediat apa (cam cât vreți dumneavoastră), cubul și plantele aromatice. Lăsați la foc mic cam o oră și jumătate.
PASUL 4. După cele 90 de minute adăugați și cartofii, tăiați în cubulețe. Cam după o jumătate de ora, zdobiți cartofii cu o furculiță pentru ca zeama să devină mai consistentă.
PASUL 5. Îndepărtați legătura de plante aromatice. Dezosați pulpele și puneți carnea tăiată înapoi în ciorbă. Bucățile de pui ar trebui să fie de mărime medie. Adăugați sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.
PASUL 6. Tocați pătrunjelul și adăugați-l în oală.
PASUL 7. Gata. Poftă TABUnă!
NOTĂ: Se poate servi cu smântănă!