INGREDIENTE:
– 4 felii subțiri de prosciutto
– 100 grame de mazăre proaspătă sau congelată
– 125 grame mozzarella
– o jumătate cană de fresh de portocale strecurat
– ulei de măsline
– mentă praspătă
PASUL 1. Se iau feliile de prosciutto și se pun pe o tigaie încinsă, fără ulei. Se lasă până capătă un aspect șifonat și devin crocante. Apoi se iau de pe foc și se lasă la răcit.
PASUL 2. Puneți mazărea într-o oală cu apă care clocotește și lăsați-o la fiert vreo 2-3 minute. Apoi scurgeți-o bine și răciți-o sub un jet de apă rece. Lăsați la scurs din nou.
PASUL 3. Amestecați bine de tot sucul de portocale cu 2 linguri de ulei de măsline și cu menta tocată mprunt.
PASUL 4. Tăiați mozzarella și puneți-o pe o farfurie. Puneți peste ea mazărea, iar apoi prosciutto-ul rupt în bucăți măricele. Adăugați câteva linguri din sos-ul de la PASUL 3 și gata.
PASUL 5. Poftă Tabună!