De astăzi putem spune un lucru cu certitudine. Avem doar reţete pentru leneşi. Şi pastele de azi le puteţi face în doi timpi şi trei mişcări. Spor şi poftă!
INGREDIENTE:
– 500 grame spaghetti
– 500 grame creveţi decorticaţi de mărime mică sau medie
– 150 mililitri ulei de măsline
– 100 grame unt
– 250 ml vin alb
– 3, 4 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri
– o legătură de pătrunjel, tocată mărunt
– sare
– piper
PASUL 1. Într-un vas mare puneţi apă la fiert pentru paste. Când apa ajunge la punctul de fierbere, adăugaţi pastele şi fierbeţi-le conform timpului specificat pe pachet.
PASUL 2. Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie. Când uleiul este încins adăugaţi creveţii şi usturoiul. După 3, 4 minute, când creveţii devin semi transparenţi, adăuăgaţi untul, lăsaţi-l să se topească, iar apoi adăugaţi şi vinul. Ţineţi la foc mic timp de 15, maxim 20 de minute. Amestecaţi din când în când.
PASUL 3. Adăugaţi sosul obţinut în tigaie peste pastele fierte şi bine scurse. Puneţi sare, piper şi pătrunjel după pofta inimii şi mâncaţi până nu mai puteţi.
PASUL 4. Poftă TABUnă!