INGREDIENTE:
– 4 bucăți piept de pui dezosat
– sucul de la o lămâie
– o linguriță de ardei iute curățat și tăiat mărunt
– o legătură de cimbru proaspăt
– o legătură de oregano proaspăt
– 3/4 cană ulei de măsline
– 3 bucăți usturoi tăiate mărunt
– sare
– piper
PASUL 1. Puneți carnea într-un recipient astfel încât bucățile de piept să nu stea una peste alta. Apoi adăugați peste ea toate ingredientele de mai sus. De preferat, mărunțiți cimbrul și oregano-ul. Acoperiți cu un capac și lăsați la marinat în frigider pentru cel puțin opt ore (cel mai ușor ar fi să faceți asta peste noapte).
PASUL 2. A doua zi, scoteți bucățile de piept, iar apoi strecurați bine lichidul în care au stat (mulțumiri Andreea Slavov). Puneți puiul într-o tavă, acoperiți-l cu lichidul din marinată, băgați-l în cuptor și lăsați-l la foc mediu spre mic pentru o oră.
PASUL 3. După ora respectivă ridicați tava spre partea de sus cuptorului, dați focul puțin mai tare și lăsați puiul la rumenit pentru vreo 20 de minute. O alternativă la cele 20 de minute ar fi să scoteți puiul din cuptor și să îl dați 5-6 minute (pe fiecare parte) la grătar.
PASUL 4. Gata! Poftă bună!
NOTĂ: Se poate servi cu salată de roșii, castraveți și brânză.
1 comentariu