INGREDIENTE:
– 800 grame piept de pui dezosat
– 100 mililitri de vin alb
– 20 mililitri miere – cam o lingură
– 5 linguri de muștar boabe (nu proaspăt, din borcan)
– zeama de la o lămâie
– 2/3 linguri de sos Worcestershire (se găsește în comerț)
– 2 sau 3 linguri de făină
– sare
– piper
– ulei de măsline
– apă
PASUL 1. Tăiați pieptul de pui în cubulețe cu latura de aproximativ 1 centrimetru.
PASUL 2. Amestecați sarea și piperul (după gust) cu făina după care dați puiul prin acest amestec astfel încât bucățile fie complet acoperite.
PASUL 3. Căliți, în uleiul de măsline, bucățile de pui până când devin aurii.
PASUL 4. Adăugați vinul și amestecați până când acesta scade aproape complet.
PASUL 5. Adăugați mierea, muștarul, sosul Worchestershire, zeama de lămâie plus o cană de apă. Lăsați la foc mic pentru o jumătate de oră și amestecați din când în când. Dacă apa scade mai repede, puteți pune încă o jumătate de cană.
PASUL 6. Gata! Poftă TABUnă!
NOTĂ: Se poate mânca cu cartofi, orez sau legume, deci, practic, cu orice!