INGREDIENTE:
– 6 bucăți piept de pui mai măricele
– sare
– piper
– 100 grame smântână
– usturoi
– ceapă
– 350 grame prune sau gutui
– ulei de măsline
– o lingură de zahăr
PASUL 1. Zic să facem mai întâi sosurile. Sunt două, dar sunt ușor de făcut. Primul se face așa. Tăiați ceapa mărunt și căliți-o în uleiul de măsline până devine transparentă. Adăugați zahărul și amestecați ușor până acesta se topește. Când zahărul este topit adăugați prunele sau gutuile tocate mărunt. Amestcați la foc mic cam 20 de minute. Rezultatul nu trebuie să fie o pastă omogenă, pentru că nu facem gem:). Plus, neapărat, piper din belșug și sare după gust. Acest sos trebuie să fie dulce-picant.
PASUL 2. Sosul 2. Ăsta e și mai simplu. Pisați usturoiul și amescați-l cu smântâna. E? V-am zis că e simplu?
PASUL 3. Puneți bucățile de pui într-o tavă, cu partea cu pielea în jos. Lasați la cuptor pentru 45 de minute la foc mic spre mediu. Atenție, cuptorul trebuie preîncălzit.
PASUL 4. După cele 45 de minute, scoateți tava din cuptor și întoarceți bucățile de piept de pui. Apoi puneți sosurile peste pui. Întâi cel alb, apoi cel roșu. Nu vă faceși griji dacă puiul nu va fi complet acoperit de sosuri pentru că nu trebuie neapărat să se întămple asta.
PASUL 5. Puneți din nou tava la cuptor și lăsați-o, tot la foc mic spre mediu, cam 30-40 de minute, în funcție de cuptor.
PASUL 6. Gata! Puiul e gata! Poftă TAbună!
NOTĂ: Acest pui merge consumat cu orez!