INGREDIENTE:
– 1 pachet de spaghetti, rupte în bucăți mici
– 150 grame unt
– 2 linguri serioase de făină
– sare
– piper proaspăt măcinat
– o cană de supă de pui
– 250 grame smântână
– 100 mililitri de vin alb sau roze sec
– o cutie de ciuperci
– 500 – 700 grame de piept de pui
– 200 grame de parmezan ras
PASUL 1. Ne ocupăm întâi de pui. Acesta trebuie gătit înainte de toate. Nu contează cum. Tăiați puiul în cubulețe după care fie îl fierbeți, fie îl căliți la grătar. Recomandarea mea ar fi să îl faceți la grătar.
PASUL 2. Preîncălziți cuptorul.
PASUL 3. Puneți cam 3 litri de apă la fiert într-o oală mai mare. Adăugați sarea, iar când apa ajunge la punctul de fierbere, puneți pastele înăuntru și lăsați-le acolo în funcție de perioada de fierbere indicată pe pachet. După ce au fiert, scurgeți-le bine și dați-le printr-un jet de apă rece ca să nu se lipească.
PASUL 4. Topiți untul într-o tigaie mare. Adăugați apoi făina treptat, amestecând în continuu. Adăugați sare și piper. Dacă v-ați plictisit de amestecat, îmi pare rau, dar va trebui să faceți asta până când sosul capătă o consistență omogenă. Luați tigaia de pe foc și adăugați treptat supa de pui și smântăna. Amestecând în continuu… 🙂
PASUL 5. Puneți tigaia la loc pe foc, dați flăcara mai mare până când sosul începe să fiarbă. Lăsați-l să clocotească 1 minut. Nu uitați să amestecați. Adăugați apoi vinul, pastele, puiul și ciupercile și amestecați încă vreo două minute.
PASUL 6. Luați un vas termorezistent sau o tavă și turnați în el conținutul obținut în tigaie. Acoperiți cu parmezanul și dați la cuptor timp de 30 de minute.
PASUL 7. Gata. Am cam terminat.Poftă TABUnă!
1 comentariu