INGREDIENTE:
– o cană de orez
– 4 căni de supă de legume sau găină(se poate face ușor din cuburi)
– 150 grame de brânză feta
– mentă verde
– o cană de boabe de mazăre verde sau congelată
– o ceapă medie tăiată foarte fin
– 1 cățel de usturoi
– ulei de măsline
– 60 grame de parmezan
– sare
– piper
PASUL 1. Aduceți o jumătate de litru de apă la fiebere. Când apa dă în clocot puneți în ea mazărea, usturoiul și frunzele de mentă tăiată mărunt. Lăsați să fiarbă cam 3-4 minute apoi scoateți cam un sfert din boabele de mazăre. Restul, cu tot cu apa, amestecați-le într-un blender până devin un fel de piure.
PASUL 2. Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline și căliți ceapa până devine aurie. Apoi adăugați și orezul și căliți-l până capătă o nuanță transparentă. Atunci adăugați prima cană de supă și amestecați din când în când până ce orezul o absoarbe în totalitate. Repetați această operațiune pentru toate cele patru căni. Alături de ultima cană de supă adăugați și piureul obținut din mazăre, usturoi și mentă. Lăsați pe foc până se absoarbe supa.
PASUL 3. Opriți focul și adăugați mazărea oprită. Amestecați ușor, apoi presărați parmezanul și amestecați din nou. Acum puteți adăuga și brânza feta, sare și piper după gust și e gata.
PASUL 4. Poftă bună.