INGREDIENTE PENTRU SUPĂ:
– 1,2 litri de supă de găină / pui
– 2 linguri de pastă de roșii
– 8 roșii fără semințe și fără coajă, tocate mărunt
– 75 grame fidea
– sare
– piper
– mentă proaspătă și pătrunjel proaspăt
INGREDINETE PENTRU CHIFTELE:
– 150 grame carne tocată de porc
– 150 grame carne tocată de vită
– o ceapă medie dată la răzătoare
– 2 bucăți usturoi pisate
– 1 ou bătut
– o lingură de mentă tocată mărunt de tot
– o lingură de pătrunjel tocat la fel de mărunt
– 2 linguri de miez de pâine, sfărâmat bine
– un vărf de cuțit de scorțișoară
– sare
– piper
– făină albă de grâu
– ulei de măsline
PASUL 1. O să facem întâi chifteleuțele. Se fac simplu de tot. Amestecați carnea tocată cu ceapa, usturoiul, oul, menta, pătrunjelul, miezul de pâine și scorțișoara. Opriți-vă doar când amestecul este omogen prin excelență. Apoi vă apucați și modelați chifteluțele. Ideal ar fi să aibe diametrul de 1,5 centimetri ca să se prăjească foarte ușor. După ce ați "modelat" toată compoziția, dați chitelele prin făină și prăjiți-le până când capătă o culoare rumenie.
PASUL 2. Puneți supa de găină la fiert. Când începe să clocotească adăugați pasta de tomate, roșiile, sarea, piperul și fideaua. Lăsați la fiert cam 2 minute și apoi adăugați chiftelele prăjite. Lăsați la fiert la foc mic cam 10 minute.
PASUL 3. Supa catalană e gata. Nu trebuie decât să mai adăugați mentă și pătrunjel.
PASUL 4. Poftă TABUnă.