Tabu
lifestyle

CULINAR TABU: Supă cremă de praz și cartofi

INGREDINETE:
– 500 grame praz (doar partea albă)
– 100 grame unt
– sare
– 500 grame cartofi albi
– 1 litru supă de legume
– 200 grame smântână
– 200 grame iaurt
– piper alb măcinat
– 20 bucăți arpagic

PASUL 1. Tăiați prazul în felii foarte subțiri.

PASUL 2. Puneți untul la topit într-o tigaie mare și adâncă, la foc minim. Adăugați prazul (puțină sare nu strică) și lăsați-l pe foc până se călește bine și devine moale. Amestecați din când în când.

PASUL 3. Când prazul e gata, adăugați supa de legume și cartofii tăiați cubulețe. Dați focul mai mare până supa începe să fiarbă. Apoi dați focul din nou la minim și acoperiți tigaia cu un capac. Lasați la fiert cam 45 de minute.

PASUL 4. După cele 45 de minute, luați tigaia de pe foc și amestecați ingredientele până ajungeți la un conținut omogen. Adăugați smântâna, iaurtul și piperul. Plus sare, dacă mai e nevoie. Amestecați din nou. Dacă vreți și vă place puteți pune și 2 sau 3 linguri de ulei de măsline.

PASUL 5. După ce ați pus supa în farfurii presărați peste ea arpagicul tăiat în bucățele.

PASUL 6. Gata. Poftă TABUnă!

ARTICOLE SIMILARE

EXCLUSIV! Domnii preferă ţuicile – interviu cu Alexandru Dabija

Tori Spelling îşi vinde casa la un preţ fabulos!

realitatea

True Grit – 2010 vs. 1969

realitatea

Joaquin Phoenix a bătut un spectator

realitatea

Catherine Zeta Jones vrea s-o joace pe Susan Boyle

realitatea

Philips aduce iarna cu “Bradul de zapada”

Scrie un comentariu