INGREDINETE:
– 500 grame praz (doar partea albă)
– 100 grame unt
– sare
– 500 grame cartofi albi
– 1 litru supă de legume
– 200 grame smântână
– 200 grame iaurt
– piper alb măcinat
– 20 bucăți arpagic
PASUL 1. Tăiați prazul în felii foarte subțiri.
PASUL 2. Puneți untul la topit într-o tigaie mare și adâncă, la foc minim. Adăugați prazul (puțină sare nu strică) și lăsați-l pe foc până se călește bine și devine moale. Amestecați din când în când.
PASUL 3. Când prazul e gata, adăugați supa de legume și cartofii tăiați cubulețe. Dați focul mai mare până supa începe să fiarbă. Apoi dați focul din nou la minim și acoperiți tigaia cu un capac. Lasați la fiert cam 45 de minute.
PASUL 4. După cele 45 de minute, luați tigaia de pe foc și amestecați ingredientele până ajungeți la un conținut omogen. Adăugați smântâna, iaurtul și piperul. Plus sare, dacă mai e nevoie. Amestecați din nou. Dacă vreți și vă place puteți pune și 2 sau 3 linguri de ulei de măsline.
PASUL 5. După ce ați pus supa în farfurii presărați peste ea arpagicul tăiat în bucățele.
PASUL 6. Gata. Poftă TABUnă!