INGREDIENTE PENTRU SUPĂ:
– 2-3 linguri ulei de măsline
– o ceapă măricică tăiată foarte fin
– 2 cartofi mici, tăiați în cubulețe și mai mici
– 2-3 bucăți de usturoi tocat mărunt
– o legătură de mentă proaspătă tocată la fel de mărunt
– 1,2 litri supă de legume
– piper negru
– sare
– 450 grame de mazăre congelată
INGREDIENTE PENTRU CRUTOANE:
– 2-3 bucăți de usuroi
– 50 grame unt
– 7-8 felii de baghetă
– 3 linguri de iaurt
PASUL 1. Puneți ceapa și cartofii la călit în uleiul de măsline. Cam 6 minute până se rumenesc frumos.
PASUL 2. Adăugați usturoiul, menta, supa și piperul și lăsați la foc mic, sub capac, preț de vreo 15 minute. Verificați cartofii înainte de pasul următor. Dacă aceștia sunt fierți suficient, totul este în regulă. Dacă nu, mai lăsați la foc mic, dar nu mai mult de 5 minute.
PASUL 3. Adăugați mazărea și mai lăsați pe foc încă vreo 7 sau 8 minute. Apoi opriți focul.
PASUL 4. Crutoanele. Se fac simplu de tot. Amestecați usturoiul, poate fi și pisat, cu untul și ungeți fiecare felie. Folosiți tot untul și tot usturoiul chiar dacă vi se par în exces. Nu sunt! Puneți apoi feliile pe grătarul din aragaz și lăsați-le înăuntru până se rumenesc. Evident, crutoanele se obțin prin tăierea feliilor de baghetă în cubulețe.
PASUL 5. Supa executată mai sus trebuie acum dată printr-un blender până capătă o consistență omogenă.
PASUL 6. Supa e gata. Puneți în ea o linguriță, două, de iaurt și adăugați crutoanele.
PASUL 7. POftă TAbună!