Ingredienete
– 200 grame de brânză mai cremoasă
– 2 linguri de smântână
– 3 ouă
– mentă proaspătă
– busuioc proaspăt
– 50 grame parmezan
– 2 dovlecei medii
– un cățel de usturoi
– ulei de măsline
– foietaj(de plăcintă, nu de pateuri)
– sare
– piper
PASUL 1. Preîncălziți cuptorul la foc mediu cam 30 de minute. Tăiați dovlecei și ustoriul, după care puneți-i la călit preț de 8 minute. În ulei, bineînțeles. Amestecați din când în când.
PASUL 2. Într-un bol mai mare amestecați brânza, smântâna, parmezanul, ouăle, sarea, piperul, menta și busuiocul, tăiate mărunt. Adăugați și usturoiul și dovelecii atunci când sunt gata.
PASUL 3. Tapetați un vas cu făină și puțin ulei de măsline, apoi așezați foietajul astfel încât și peretii acestuia să fie acoperiți cu foietaj. Turnați peste aluat amestecul rezultat din PASUL 2.
PASUL 4. Puneți vasul în cuptor și lăsați-l cam 30, maxim 45 de minute până când tarta capătă o culoare aurie.
PASUL 5. Scoateți tarta din cuptor, lasați-o să se răcorească 10 minute. Serviți cu rucola și POFTĂ BUNĂ!