INGREDIENTE:
– 2 lămăi decojite
– 1 blat de tartă – cu diamentrul de 20 de cm
– 4 ouă
– 115 grame unt
– 170 grame zahăr pudră
– esență de vanilie după preferință
PASUL 1. Mergeți frumos până la supermarket și cumpărați cam tot ce aveți nevoie, inclusiv blatul ca să nu vă mai chinuiți să îl faceți singuri. Să semene cu cel din imagine, vă rog, pentru că o să turnăm ceva în el.
PASUL 2. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
PASUL 3. Feliați una dintre lămâi, aruncați capetele și înlăturați semințele. Peste ea stoarceți sucul de la cealaltă lămâie. Cât mai bine cu putință!
PASUL 4. Puneți lămâia feliată și sucul stors într-un blender. Adăugați peste ouăle, zahărul pudră, untul și esența de vanilie. Amestecați până când conținutul devine omogen.
PASUL 5. Vărsați amestecul peste blat și dați la cuptor pentru 30, maxim 40 de minute.
PASUL 6. Lăsați tarta să se răcească și da-ți-o umpic la frigider înainte de a o mânca.
PASUL 7. Poftă TABUnă!