Încântătoarea solistă din Moldova își aniversează pe 6 iulie ziua de naștere împlinind nici mai mult nici mai puțin decât 67 de ani. Anastasia Lazariuc nu arată vârsta aceasta și mereu a mărturisit că nu are niciun secret de frumusețe sau de tinerețe veșnică. Tabu vă spune cum a devenit cunoscută solista in România
Născut în Băcioi, Chișinău, RSS Moldovenească, Uniunea Sovietică, Anastasia a urmat Școala muzicală-profesională „Ștefan Neaga” din Chișinău. În 1982 a absolvit Institutul de Arte din Chișinău “Gavriil Musicescu”, facultatea Regie. S-a lansat cu piesele lui Ion Aldea-Teodorovic iar in anul 1972, devine solista formației „Sonor” cu care efectuează turnee prin Uniunea Sovietică, dar și în spațiul internațional. În anul 1973, câștigă premiul al II-lea la festivalul Cântecului de la Liepāja, Lituania. În anul 1975 este angajată pentru doi ani ca solistă la Filarmonica din Cernăuți, înlocuind-o pe cântăreața Sofia Rotaru. Peste doi ani devine solista orchestrei Radiodifuziunii din Chișinău. Anastasia Lazariuc a sustinut turnee în Statele Unite, India, Cambodgia, Belgia, Germania, etc.
Colaborează frecvent cu Televiziunea din Moscova și înregistrează melodii pentru casa de discuri ”Melodia”. În anul 1982, primeșe titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova. În 1989, cu ocazia unui spectacol dedicat lui Eugen Doga de la Chișinău, Anastasia face cunoștință cu o echipă artistică din România și astfel se naște ideea unor turnee comune. Din echipa respectivă făceau parte Alexandru Arșinel, Mihai Constantinescu, Anda Călugăreanu. Este momentul în care Anastasia Lazariuc începe colaborarea cu Mihai Constantinescu. Cu acesta va face turnee în toată Republica Moldova și România, fiind acompaniați de trupa Anastasiei. În luna octombrie 1989, Anastasia Lazariuc cântă pentru prima oară în România. În anul 1990, susține un recital la Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia. În anul 1992, Anastasia Lazariuc se stabilește în România unde devine cunoscută mai ales pentru duetele cu Mihai Constantinescu, cu care a avut și o idilă în acea perioadă.