Înalte, suple, minione, corpolente, femeile vin sub toate formele, mărimile și culorile. Așadar, nu este de mirare că fiecare țară are propriile sale standarde de frumusețe, iar frumusețea e percepută diferit în diferiță părți ale lumii.
Unele națiuni au un mod atât de neobișnuit de a defini frumusețea, încât pur și simplu ne lasă fără cuvinte. De aceea, jurnalistii de la Bright Side au numit 11 țări din întreaga lume care au concepte neobișnuite de frumusețe feminină.
Irlanda
O femeie tipic irlandeză are de obicei sprâncenele groase, pielea deschisă la culoare și buzele subtiri. Cele mai atrăgătoare trăsături sunt ochii verzi, pistruii și părul roșcat. Întrucât irlandezii preferă întotdeauna frumusețea naturală, ei apreciază toate aceste trăsături la o femeie.
Japonia
În majoritatea țărilor occidentale, un zâmbet perfect este de obicei asociat cu frumusețea, dar pentru Japonia lucrurile funcționează invers. În această țară, tinerele merg la stomatolog pentru a-și face caninii să pară ușor strâmbi și încălecați. Aspectul de semi-vampir este considerat atrăgător deoarece japonezii îl asociază cu frumusețea naturală și tinerețea.
Iran
Statisticile arată că Iranul are cel mai mare procent din lume la capitolul intervenții chirurgicale la nivelul nasului. Acest lucru nu este surprinzător întrucât femeile nu își pot folosi celelalte părți ale corpului pentru a atrage bărbații, deci își îndreaptă eforturile către înfrumusețarea chipurilor.
Rinoplastia este, de asemenea, foarte scumpă în această țara așa că, dacă o femeie a trecut printr-o astfel de procedură, înseamnă că provine dintr-o familie bogată. Multe femei iraniene poartă bandajele mult timp după operația propriu-zisă doar pentru a arăta că sunt suficient de bogate, iar unele persoane își pun bandaje false pentru a insinua că au făcut rinoplastie.
Coreea de Sud
O femeie perfectă în Coreea de Sud are pielea albă impecabilă, nasul ascuțit și ochii mari. Forma feței ar trebui să semene cu o inimă, cu bărbia îngustă și fruntea mai largă. Pentru a atinge acest ideal, o mulțime de femei coreene cheltuiesc sute de mii de dolari pentru intervenții plastice.
Franța
Franțuzoaicele încurajează frumusețea naturală – nu poartă aproape niciun machiaj, folosesc rar parfumuri și tind să își păstreze părul corporal. Francezii cred că adevărata frumusețe se reflectă în pielea unei femei, așa că, în loc de machiaj, încearcă să folosească mai multe creme și loțiuni pentru un ten perfect.
Tajikistan
Sprâncenele stufoase, care sunt contopite deasupra nasului, au fost considerate sute de ani standardul frumuseții la femei. Cu ceva timp în urmă, a existat chiar și o superstiție comună – cu cât sprâncenele unei femei sunt mai apropiate una de celalaltă, cu atât soțul va fi mai tandru și atent cu partenera lui. În afară de asta, este considerat un simbol al purității și al inocenței. Multe femei încearcă să-și falsifice mono-sprânceana și să folosească ierburi pentru a favoriza creșterea firelor necesare.
Arabia Saudită
Ochii sunt oglinda sufletului unei persoane, iar femeile din Arabia Saudita dau un alt sens acestei zicale vechi. Deoarece nu își pot arăta cea mai mare parte a feței din cauza religiei, ele acordă o atenție deosebită frumuseții ochilor. Ele folosesc tot felul de farduri pentru a-și machia ochii.
China
Pentru chinezoaice, pielea palidă este considerată un adevărat standard de frumusețe. Această credință este una străveche, când culoarea pielii era legată de clasa socială de care aparținea o persoană. Dacă pielea era întunecată, însemna că persoana lucra pe câmp și era săracă. Femeile din China nu vor să pară sărace, așa că sunt dispuse să facă orice pentru a-și menține pielea albă, inclusiv să folosească produse cosmetice cu agenți de albire.
Myanmar
Pentru oamenii din Myanmar, gâtul lung este considerat un simbol al bunăstării și frumuseții. De aceea, localnicele poartă colaci de aramă în jurul gâtului începând cu vârsta de 5 ani.
Inițial, își pun 6 inele în jurul gatului și apoi numărul acestora crește cu unul în fiecare an. Până la căsătorie, numărul de inele se mărește, iar după nuntă nu mai adaugă niciunul. Gâtul femeii poate ajunge până la 40 cm. Și uneori întreaga construcție este atât de uriașă și inconfortabilă, încât este dificil pentru o fată chiar să întoarcă capul.
Noua Zeelandă
În Noua Zeelandă, tatuajele nu sunt folosite doar pentru a decora pielea, ci maorii folosesc o tehnică de tatuaj numită ta moko pentru a realiza un fel de carte de identitate în tipare negre și albastre chiar pe fața unei persoane.
În mod tradițional, femeile maori se tatueazaă pe barbie în timpul adolescenței și încearcă să-și facă tatuajele cât mai îngrijite și detaliate pentru a-și arăta statutul social.
Când o altă persoană a tribului privește acest tatuaj, poate citi cu ușurință întreaga poveste a purtătorului sau poate estima cât de frumoasă este o femeie.
Etiopia
În această țară, când o femeie devine fertilă, oamenii îi îndepartează cei 2 incisivi inferiori și-i fac un piercing în buza inferioară. Apoi introduc un disc de lemn în această gaura. Pe măsură ce crește, discuri mai mari sunt puse acolo pentru a intinde și mai mult buza până ajunge la o farfurie cu dimensiuni complete.
Această placă de buze este privită de nativi drept un simbol al maturității feminine care atrage bărbații spre căsătorie.