Tabu
LIFESTYLE

Cum construiesti un fond de urgenta de la 0

Fondul de urgenta este acea suma de bani pe care o tii la indemana pentru situatii neprevazute. Multi dintre noi nu avem un astfel de fond pentru ca in aparenta este inutil. Daca ai nevoie de ceva, cumperi fara stai pe ganduri. Insa, orice fel de urgenta ne da peste cap intregul buget. Prin urmare, cu totii ar trebui sa avem acesti bani in casa. Nu trebuie sa fie o suma mare, insa suficienta incat sa te poti ajuta de ea. Pentru investitiile mari poti lua credite ieftine (billig lån), a caror rata sa o introduci apoi in buget. Insa, daca ti s-au rupt cizmele si ai nevoie de o pereche noua, fondul de urgenta trebuie sa fie la indemana.

Daca nu esti obisnuit sa economisesti, atunci poti incepe usor, cu o pusculita. Pune deoparte tot maruntul pe care il primesti rest, iar la sfarsitul lunii vireaza acei bani in fondul de urgenta. Maruntisul si bancnotele mici de multe ori par nesemnificative, inca daca ii strangi de-a lungul timpului, vei fi surprins de cat de multi bani ignori si pierzi prin buzunare, masina sau geanta. Chiar daca in fiecare luna nu strangi foarte multi bani prin aceasta metoda, macar pui ceva deoparte. In plus, iti vei crea un exercitiu in a economisi bani si apoi vei putea trece la sume mai mari.

Providerilor de servicii dam o parte considerabila din salariu in fiecare luna. Prin urmare, daca vrei sa pui deoparte cativa banuti, poti sa iti negociezi serviciile sau sa renunti la unele dintre ele. Concurenta acerba pe piata serviciilor a dus ca formele mari sa scada preturile serviciilor pe care le ofera. Nu trebuie sa renunti chiar la tot. Insa, te poti informa daca au aparut alte oferte de cat ai incheiat tu contractul sau daca firma concurenta are preturi mai mici. Sunt unele firme care ofera reduceri considerabile daca muti toate serviciile la ei. Trebuie doar sa te informezi. Iar banii care iti raman in plus, ar trebui sa ii pui deoparte, in fondul de urgenta.

De asemenea, pe perioada in care esti plecat de acasa ar trebui sa iti ingheti toate contractele, de la curent pana la internet. In Romania nu este legal sa percepi taxe pentru inghetarea unui contract, deci daca esti plecat o luna in vacanta, poti sa economisesti banii de abonament si nici nu vei plati nimic atunci cand vrei sa reiei acel serviciu. Trebuie sa stii ca perioada maxima de inghetare a unui contract de servicii este de 6 luni. Chiar si daca stai acasa, poti ingheta unele servicii, cu este abonamentul la cablu TV, pentru o luna sau doua, pentru a face primii pasi spre un fond de urgenta solid.

O alta abordare, mai usoara este sa faci un imprumut pentru o suma mica pe care sa o tii mereu la indemana. Ratele sunt foarte usor de inclus in buget, deci nu vei avea probleme pe viitor. Intra pe www.lanme.se si vei gasi cel mai bun imprumut cu rata mica pentru a construe un fond de urgenta de la 0 rapid si fara sacrificii financiare.

ARTICOLE SIMILARE

Robotul-polițist din Los Angeles e sexist? A ignorat o femeie care i-a cerut ajutorul

Andreea Damian

Iubita lui Horia Brenciu a ajuns de urgenta la spital!

Obiceiuri de păstrat și după ieșirea din izolare

Andreea Damian

Într-o luni dimineaţă, un bărbat râdea singur în staţie! Vezi ce a urmat

Cum arată reședința de 4 mil. $ unde Prințul Harry va locui cu viitoarea soție

Andreea Damian

Drama actorilor din «Îngeri pierduţi»

Scrie un comentariu