Prima întâlnire e mereu destul de dificilă, stânjenitoare şi ridică multă semne de întrebare. (Asta dacă nu se întâmplă sub influenţa alcoolului.) De cele mai multe orii viitori posibili parteneri au tendinţa de a minţi, iar depistarea minciunii ar putea ajuta la o catalogare cât mai realistă a… “interlocutorului”. Iată cum se procedează:
01. Pune-i o întrebare directă de genul: “Eşti interesat de o relaţie pe termen lung?”. Dacă răspunsul este unul mai complex decât “DA” sau “NU”, s-ar putea să ai o decepţie pentru că e clar că vrea să te aburească.
02. Un mincinos bun ştie că, în timpul unei conversaţii, contactul vizual este foarte important. Prin urmare, se va uita în ochii tăi mai mult decât este nevoie pentru a te asigura de sinceritatea lui.
03. Limbajul trupului. În acest sens e nevoie de maximă atenţie. Dacă partenerul tău gesticulează mult şi are un comportament expansiv când vorbeşte despre câte în lună şi în stele, dar devine foarte calm şi la locul lui în momentul în care îţi spune, de exemplu, că nu are o iubită, asta nu înseamnă nimic altceva decât că te minte.
04. Răspunsurile lui la întrebările tale. Dacă acestea sunt detaliate şi pline de amănunte drăguţe şi variate, înseamnă că spune adevărul. Dacă răspunsurile sunt generale sau scurte şi pline de expresii repetitive, înseamnă că minte.
05. În cazul în care ajungeţi să vă întâlniţi de mai multe ori, verifică-l! Adică studiază-i comportamentul atunci când e relaxat şi îţi spune lucruri care pot fi verificate uşor: unde lucrează, câţi ani are, şamd. Apoi vezi ce îţi spune când comportamentul lui nu mai e relaxat. Ceea ce îţi spune atunci, nu e adevărat.
2 comentarii