Anca Țurcașiu a dezvăluit o rețetă vegetariană și de post pe care a încercat-o și ea și care o ajută să se mențină. În farfuria ei se regăsesc vinete coapte în cuptor cu pastă de tahini, salată de varză crudă cu mărar și năut prăjit în cuptor cu măsline.
”Pentru că sunteți foarte curioși ce mănânc, cina mea arată așa. Aici avem vinete pe care le-am copt în cuptor, cu pastă de tahini pe care am făcut-o cu puțină apă și cu puțină lămânie și sare, salată de varză crudă cu puțin mărar și o combinație de năut prăjit în cuptor cu măsline. O rețetă vegetariană, vegană, de post, care poate să fie extraordinar de gustoasă și o combinație foarte interesantă.”, a spus Anca Țurcașiu într-o postare pe TikTok.
Anca Țurcașiu are un stil de viață sănătos. A renunțat la carne de două decenii, iar acum este ovo-lacto-vegetariană. Când face excepții și mănâncă, spre exemplu, ceva dulce, în următoarele încearcă să compenseze bând apă și mâncând mere sau iaurt.
”Eu sunt o persoană care nu iubeşte carnea, deci a fost ceva natural, nu mi-a fost deloc greu. Nu fac caz de lucrul acesta, iar băieţilor mei le gătesc normal. Doar eu fac parte din această categorie, a ovo-lacto-vegetarienilor. Mai fac şi eu excese, dar cu măsură. De exemplu, dacă am avut o zi în care am mâncat cu plăcere două felii de tort, câteva zile după aceea beau un pahar cu apă, mănânc un măr sau un iaurt”, spunea artista.
Actrița consumă zilnic apă kangen. E o apă ionizată alcalină care filtrează clorul și impuritățile. Actrița susține că această apă specială îi lasă pielea catifelată și elimină pesticidele și erbicidele din legume și fructe. Anca Țurcașiu nu mai consumă apă din comerț, deoarece crede că sănătatea este mai importantă decât costul acesteia.