Tabu
FASHION

Cum s-a schimbat stilul de maternitate de-a lungul anilor

În zilele noastre, observăm că gravidele își expun tot mai mult burtica pe covorul roșu, venind dintr-o perioadă în care femeile obișnuiau să poarte haine largi pentru a și-o acoperi. Evoluția stilului de maternitate nu s-a întâmplat peste noapte, dar ne-a oferit look-uri diverse de-a lungul anilor.

În acest articol vei descoperi diferențele majore dintre stilurile de maternitate!

1400 — 1600

Femeile din anii 1400 purtau rochii care erau suficient de mari pentru a ascunde burtica. Nimic altceva nu conta mai mult decât acoperirea burticii și, pentru a face asta, gravidele optau adesea pentru materiale catifelate. Un secol mai târziu, femeile au început să folosească șorțuri pentru a ascunde burta, ceea ce le-a fost suficient, mai ales că femeile stau acasă în timpul sarcinii.

Anii 1600 au fost martorii primei rochii de maternitate, numită „Adrienne”. Această piesă a reușit să evidențieze silueta feminină, deoarece era formată din pliuri sub talie, care au ajutat burtica în creștere.

1700 — 1800

Până în secolul al XVIII-lea, femeile purtau corsete care accentuau o postură extrem de rigidă, iar corsetele erau realizate din țesătură rigidă, cu dezosare în față și în spate. Femeile au continuat să poarte corsete pe tot parcursul sarcinii.

Sarcina era o „afecțiune” care trebuia ascunsă, așa că femeile din epoca victoriană făceau tot ce puteau pentru a-și ascunde burtica. Fie purtau o eșarfă pentru a ascunde burta, o rochie plină pentru a îmbina burtica cu întreaga silueta, iar în anii 1860, au venit cu „corsetul de maternitate”. Acesta a fost suport de maternitate folosit în principal pentru a ajuta femeile să-și camufleze corpurile în schimbare.

1900 — 1930

Femeile din clasele mijlocii și superioare au început să aibă opțiuni mai largi în ceea ce privește ținutele de sarcină, dar gravidele din clasele sociale inferioare au continuat să poarte haine largi, supradimensionate. Prima rochie de maternitate a fost creată în 1904, iar primele haine de maternitate ready-to-wear în 1911.

Femeile au fost încurajate să poarte haine de maternitate largi, deoarece încă trebuiau să-și ascundă sarcinile. Iar prin anii ’20 au început să poarte rochii cu curele reglabile. Anii ’30 au văzut o revenire a unui stil de maternitate mai feminin, talia și silueta subțire fiind la modă. Așa că au optat pentru rochii cu talie reglabilă. Un deceniu mai târziu, femeile însărcinate aveau încă aceeași mentalitate în ceea ce privește burtica.

1940 — 1950

Până în anii ’30, viitoarele mămici puteau purta articole separate în loc de rochii. De obicei, purtau ceva strâmt în primele luni și haine mai lejere odată ce începea să se vadă burtica. Acest stil a continuat prin anii ’40, împreună cu rochiile cămașă și stilurile wrap.

În anii ’50 , moda a început în sfârșit să se încline spre femeile însărcinate și am început să vedem ansambluri din 2 piese și niște pantaloni. Celebritățile au început să apară pe ecran cu burticile de gravidă, ceea ce le-a încurajat pe femei să-și evidențieze sarcinile și să-și schimbe mentalitatea.

1960 — 1970

În anii 1960, gravidele au început să-și cumpere haine pentru fiecare etapă a sarcinii. Fustele erau încă înfășurate, dar au devenit mai scurte, iar stilul hippie a devenit un element de bază al modei de maternitate la sfârșitul anilor ’60. Moda de maternitate în anii ’70 era despre tiv, topuri țărănești și maxi boeme. Femeile au devenit mai interesate de ținutele de maternitate la modă și s-au bucurat de burticile lor.

1980 — 2000

Trecând la anii ’80, era timpul să adăugăm volum, proporții și culori. Rochiile cămașă supradimensionate, colorate, erau o tendință la acea vreme.

În 1991, Demi Moore a pozat însărcinată pe coperta Vanity Fair, începând un trend de care ne bucurăm și astăzi. Gravidele nu ar trebui să-și ascundă corpul și ar trebui să îmbrățișeze frumusețea fazei! Această epocă a sărbătorit corpurile de gravide, iar femeile au început să-și arate burticile.

Anii 2000

Datorită anilor ’90, siluetele de gravidă au devenit foarte atractive, ceea ce le-a împins pe femeile noului mileniu să-și etaleze și mai mult burticile. Rochiile elastice și topurile care acoperă burta au devenit un trend, împreună cu rochiile imperiale, cu talie înaltă.

Multe celebrități însărcinate din anii 2000 au prezentat look-uri de maternitate pe covoarele roșii.

2010 — 2022

În timp ce noul mileniu a arătat clar că nicio femeie nu ar trebui să-și ascundă burtica de gravidă, am început să observăm câteva stiluri personale care dezvăluie formele.

Femeile combină acum confortul și moda în felul lor personal, deoarece fiecare femeie însărcinată își arată propriul stil. Fie au un aspect vintage, fie optează pentru o ținută modernă și confortabilă, așa cum face Rihanna.

ARTICOLE SIMILARE

Street fashion: Alina

realitatea

Gulerul Peter Pan, de la Colette la influenceri

Andreea Damian

Natalie Portman pe coperta Vogue Us in ianuarie 2011

realitatea

Street fashion: Carmen

realitatea

Pamcore | Cum a devenit Pamela Anderson un fashion icon al Generației Z

Andreea Damian

Cele mai importante tendințe de genți pentru primăvara 2022

Andreea Damian

Scrie un comentariu