Perdelele nu sunt doar o achiziție practică pentru casa ta, ele sunt un instrument puternic de design care poate transforma complet aspectul și senzația unei camere și pot fi elementul care face ca totul să fie frumos legat și plăcut din punct de vedere estetic.
Dacă sufrageria ta are mai multe ferestre sau o fereastră care este punctul central al camerei, alegerea tipului potrivit de perdele poate fi copleșitoare și te-ai putea întreba, cât de lungi trebuie să fie? Cât de sus trebuie să fie agățate? Ce materiale și stiluri sunt cele mai bune? Ce fel de accesorii sunt necesare? Acestea sunt toate întrebări importante pe care trebuie să ți le pui și pentru a face alegere potrivită pentru sufrageria ta.
Probabil că sufrageria este cea mai vizitată și folosită cameră din casă, așa că alegerea perdelelor potrivite, atât din punct de vedere estetic cât și funcțional, este importantă. Ia în considerare câteva factori pentru a începe:
- Vor fi pur decorative?
- Ai multe ferestre și vrei să reduci costurile sau există o fereastră mare care este punctul central al camerei și merită să investești în ceva mai scump?
- Vrei panouri care să filtreze lumina pentru a menține camera luminoasă și aerisită sau te uiți la multe filme în sufragerie și preferi ceva opac, care să țină lumina la distanță?
Răspunzând acestor întrebări practice vei avea mai puține opțiuni din care să alegi, pentru că vei ști exact care este scopul pe care-l urmărești. Dacă perdelele sunt doar decorative, materialul nu afectează cât de multă lumină lasă să intre, astfel încât alegerea ta este pur stilistică și nu contează dacă optezi pentru catifea grea sau un material cu aspect natural. Cu toate acestea, când lumina și luminozitatea sunt luate în considerare, alegerea materialului potrivit este esențială pentru a obține efectul dorit.
Stabilește lungimea
Unul dintre factorii principali de luat în considerare atunci când alegi perdele este lungimea. Dacă sunt prea scurte, vor reduce vizual înălțimea tavanului. Dacă sunt prea lungi, vor arăta dezordonat. De aceea, măsurarea ferestrei și a înălțimii tavanului este un punct bun de plecare. Ai două opțiuni: să alegi draperii personalizate pentru ferestre, care sunt o opțiune frumoasă, dar foarte costisitoare, sau să cumperi perdele gata făcute, care sunt disponibile într-o gamă largă de prețuri.
Acum că știi lungimea de care ai nevoie, măsoară lățimea ferestrei, deoarece trebuie să vezi dacă un panou de perdea pe fiecare parte a ferestrei este suficient sau dacă vei avea nevoie de două pe fiecare parte.
Alege materialul
Draperiile sunt disponibile într-o varietate imensă de materiale, de la catifea luxuriantă la in relaxată. Când alegi materialul, ia în considerare doi factori importanți: aspectul pe care încerci să îl obții și scopul practic pe care trebuie să îl servească. De exemplu, dacă vrei să împiedici lumina puternică de dimineață sau să întuneci spațiul pentru o seară de film de vară, voalurile nu sunt alegerea potrivită pentru tine, din moment ce sunt prea subțiri și toată lumina va trece prin ele.
- Pentru o cameră întunecată
Dacă cauți ceva care să împiedice lumina de dimineață și să regleze temperatura camerei, materiale opace și grele, cum ar fi catifeaua, sunt o alegere bună. Pentru tratarea ferestrelor cu blocare completă a luminii, perdelele de tip blackout sunt căptușite cu un material care va împiedica intrarea soarelui, făcându-le o alegere excelentă.
2. Pentru filtrarea luminii
Pentru perdele care lasă să intre o mulțime de lumină naturală, alege materiale subțiri și ușoare, cum ar fi bumbacul sau voalurile din poliester. Pentru ferestre mai mici, dantela este un bun exemplu de tratare a ferestrelor care filtrează lumina.
Ca sfat, dacă nu vrei să blocchezi toată lumina, dar totuși nu vrei nici raze puternice de lumină care să bată an casă pe tot parcursul zilei, poți opta pentru in ca material. Inul are o opacitate destul de ridicată pentru a nu lăsa raze puternice, dar nu destul de ridicată încât să blocheze lumina. Mai mult, creează un joc de lumini foarte frumos. Dacă vrei mai multă lumină în casă, poți alege un in mai deschis la culoare, iar dacă vrei mai puțină lumină, poți opta pentru un material de in mai închis la culoare.
Sursa: Tabu.RO