Un apartament lipsit de plante pare un apartament gol. Sigur, sunt variantele artificiale ale plantelor reale cu care să păcălești ochiul dar tot nu e același lucru.
Dacă ești genul de om căruia îi e lene să ude plantele sau pur și simplu uită, sau ai avut o mulțime de ghinioane iar plantele pe care le aveai au murit inevitabil uscându-se trebuie să știi că merită efortul să încerci din nou și din nou să găsești acea planta care să se muleze după stilul tău de viață și totul va deveni mult mai ușor. Mergi la un magazin specializat și întreabă acolo un specialist ce fel de plante ți se potrivesc în funcție de lumina din apartament și programul tău zilnic.
Îngrijirea plantelor poate fi într-adevăr dificilă dar totul se rezolvă cu puțină organizare și disciplină. Trebuie să iei în considerare mai multe variabile, cum ar fi lumina și udatul plantei. În plus:
Evită musculițele, nu arunca ceaiul și cafeaua în ghivecele de plante. Zaharurile rămase în compost se transformă într-un loc de reproducere ideal pentru musculițe.
Una dintre cele mai frecvente cauze ale morții plantelor este supra-udarea. Ai deci grijă să nu exagerezi.
Plantele au nevoie de apă, lumină și căldură pentru a supraviețui. Atunci când pleci în vacanță, nu uita de prietenii tăi verzi. Roagă un prieten să te ajute și să le ude constant.
Plantele care au frunze cu margini albe au adesea nevoie de mai multă lumină decât verii lor verzi. Păstrează-le mai aproape de fereastră, astfel încât să poată obține toată lumina de care au nevoie.
Plantele se obișnuiesc lent cu locurile noi prin schimbarea orientării și structurii frunzelor. Dacă se poate, nu le schimba locul prea des, pentru ele este un efort în plus apoi să se reașeze/reacomodeze.
Plantele eliberează oxigen pe timp de noapte și absorb dioxidul de carbon. Acest lucru nu doar că împrospătează aerul, dar elimină și toxinele nocive din el. Cercetările au arătat că plantele de apartament pot elimina până la 87 la sută din toxinele din aer în 24 de ore. Studiile au demonstrat, de asemenea, că plantele din interior îmbunătățesc concentrația și productivitatea (cu până la 15%!), Reduc nivelurile de stres și sporesc starea de spirit – făcându-le perfecte nu numai pentru casa ta, ci și pentru spațiul tău de lucru.