Lămâia conține o sumedenie de vitamine, ajutând la tratarea multor boli! Puțini știu, însă, că și în varianta congelată acest fruct este la fel de sănătos.
Ce trebuie sa faci:
– spală bine lămâile și bagă-le la congelator.
– când sunt complet înghețate, scoate-le.
– rade lămâile cu tot cu coajă.
– poți folosi lămâia rasă în aproape orice mâncare: în salate, supe, la sosuri de paste, la cerealele de dimineață ori la înghețată.
– lămâia congelată își păstrează proprietățile, fiind la fel de sănătoasă precum cea naturală.
Cum acționează:
1. Luptă împotriva cancerului. Lămâia distruge celulele maligne în cazul a 12 tipuri de cancer. Printre acestea enumerăm: pancreasul, plămânul, prostata, colon și cancerul de sân. Practic, lămâia are un efect mai puternic decât chimioterapia și nici nu produce efecte adverse! Medicamentul utilizat în mod obișnuit în chimioterapie este Adriamicina, mult mai slabă în inhibarea creșterii celulelor canceroase decât lămâia.
2. Reduce riscul bolilor cardiovasculare. Lămâia reglează tensiunea arterială.
3. Are proprietăți antimicrobiene, luptând împotriva bacteriilor, viermilor și paraziților care atacă organismul.
4. Reduce stresul, acționând ca un antidepresiv.
5. Luptă contra diabetului. Lămâia este o sursă uriașă de vitamina C. Diabeticii au un nivel scăzut al acestei vitamine, din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge care împiedică absorbția vitaminei de către celule.