Boabele de milium apar ca mici coșuri albe la suprafața pielii, mai ales la nivelul feței. Sunt localitate adesea pe zonele din jurul ochilor și pe obraji.
Milia se dezvoltă atunci când celulele de sebum moarte (keratină) sunt prinse sub piele. Aceasta formează microchisturi albicioase sau gălbui care înfundă porii epidermei. Chiar dacă sunt inestetice, milia sunt inofensive și complet benigne. Oricine poate obține milia, dar bebelușii sunt adesea predispuși la acestea. Mai mult, din acest motiv boabele de milium sunt denumite și „acneea sugarului”.
Dar oricine poate avea milia: inclusiv copii, adolescenți și adulți. Femeile sunt în general mai afectate decât bărbații. Acest lucru se datorează în special utilizării produselor cosmetice care sunt prea agresive asupra pielii. Nu încercați să rupeți sau să perforați boabele de milium. Ca rezultat, leziunile pot lăsa cicatrici. Este suficient să lăsați boabele de milium să dispară spontan.
Din fericire, există tratamente naturale și eficiente pentru a le elimina rapid. Iată câteva remedii pentru a elimina și îndepărta boabele de grăsime de sub ochi.
Aburiți-vă fața
O baie de aburi curăță pielea delicat și temeinic. Aburul fierbinte va dilata ușor porii pentru a îndepărta impuritățile și excesul de sebum.
De ce aveți nevoie:
– 1 litru de apă
– un recipient curat, rezistent la căldură
– un prosop mare
Cum se face :
– Aduceți apa la fiert și turnați-o în vasul mare.
– Acoperiți-vă capul cu prosopul și aplecați-vă fața la aproximativ 30 cm deasupra bolului.
Notă: dacă aburul pare prea fierbinte, așteptați puțin înainte de a începe baia de aburi.
– Inspirați pe nas și expirați pe gură timp de 5-10 minute.
După baia de aburi, urmați cu un scrum delicat pentru față .
Faceți acest tratament o dată pe zi pentru rezultate optime.
Folosiți un exfoliant blând
Dermatologii recomandă utilizarea exfolianților pe bază de acid salicilic, acid citric sau acid glicolic. Evitați să exfoliați pielea prea des, cu riscul de a provoca iritații. Începeți prin a exfolia pielea o dată pe săptămână.
Mască de peeling
Măștile de peeling care conțin produse exfoliante pot grăbi dispariția miliei.
Aplicați o cremă cu retinoizi
Mulți dermatologi recomandă, de asemenea, folosirea cremelor pe bază de retinoizi pentru a scăpa de petele de milium. Sub formă de cremă sau ser, tratamentele pe bază de retinoizi au un conținut ridicat de vitamina A. Această vitamină este esențială pentru sănătatea pielii. Tratamentele pe bază de retinoizi (sau retinol, forma sa mai puțin puternică) se aplică o dată pe zi, mai ales seara. Atenție, retinoizii cresc sensibilitatea pielii la soare.
Consumați alimente bogate în vitamina A
După cum am menționat mai devreme, cercetările au demonstrat că îngrijirea pielii cu retinoizi poate elimina milia. Retinolul și retinoizii sunt derivați ai vitaminei A. Astfel, se recomandă consumul regulat de alimente bogate în vitamina A, precum morcovi, avocado și migdale.
Aplicați suc de lămâie
Lămâia are proprietăți antiinflamatorii puternice. Acest lucru o face un remediu eficient pentru a face petele de milium să dispară prin uscare rapidă. Lămâia este, de asemenea, un astringent natural, ceea ce înseamnă că ajută la strângerea porilor pielii. De asemenea, puteți amesteca un praf de sare cu suc de lămâie proaspăt stors. Aplicați acest amestec direct pe boabele de milia.
Faceți un scrub cu zahăr
Exfolierea regulată a pielii cu un scrub delicat este un tratament esențial. Acest lucru evită acumularea de piele moartă care poate înfunda porii.
Aveți nevoie de:
– sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă
– 1 linguriță ulei de cocos
– 2 linguri de zahăr pudră
Aplicați acest amestec pe zonele afectate. Folosind vârfurile degetelor, frecați foarte ușor timp de 3 până la 5 minute. Se lasă să acționeze 20 de minute și se clătește cu apă călduță. Repetați acest tratament de cel puțin 3 până la 4 ori pe săptămână.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos nu este recunoscut doar pentru proprietățile sale excepționale de hidratare, ci și pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Astfel, uleiul de cocos este un excelent tratament natural pentru hidratarea și repararea pielii și, de asemenea, pentru reducerea inflamației.
Apă de trandafiri
Apa de trandafiri conține ulei de trandafiri, nu uleiuri minerale, ca majoritatea tratamentelor. Uleiul de trandafir este, de asemenea, renumit pentru proprietățile sale antiinflamatorii naturale , eficiente împotriva boabelor de milia.