Principalul avantaj când vine vorba de o manichiură cu gel este că unghiile construite din gel sunt mai rezistente decât unghiile naturale. O manichiură cu gel poate rezista și o lună. Datorită protecției gelului, ne putem păstra lungimea dorită a unghiilor, iar forma lor poate diferi în funcție de preferințe. Unghiile cu gel îți permit să realizezi diferite decorațiuni deosebite pe suprafața lor pentru a avea o manichiură de invidiat.
Există multe guri care susţin că unghiile tehnice și gelul atacă unghia naturală și o distrug. Din punctul de vedere al tehnicienilor, este adevărat că unghiile naturale sunt afectate, într-o oarecare măsură din cauza pilirii, dar nu și din cauza materialelor folosite.
De asemenea, pot apărea micoze pe unghiile naturale datorită desprinderii gelului, în cazul în care procedura nu a fost corect executată de manichiuristă. Unghiile cu gel sunt destul de costisitoare. Ele trebuie refăcute/întreținute o dată pe lună. Dacă în procesul de întreținere, gelul este îndepărtat incorect, se poate deteriora unghia naturală, de aceea trebuie să apelăm mereu la specialiști.
Există însă o metodă în 4 pași de îndepărtare a gelului fără ajutorul unui tehnician. Pentru a evita deteriorarea unghiei naturale, este bine să ții cont de câteva sfaturi cruciale.
- Pilește unghia cu o pilă aspră pentru a îndepărta stratul superior de gel.
- Înmoaie bucăţele de vată de mărimea unghiilor în acetonă. Una câte una acoperă unghiile bine.
- Apoi înfăşoară vârfurile degetelor cu staniol, cât să nu se mişte vata din loc și lasă-le așa timp de 10-15 minute.
- Trage folia de pe fiecare deget și aplică puțină presiune pe unghii cu ajutorul biluțelor de vată. Dacă a mai rămas gel pe unghii, îndepărtează-l cu ajutorul unui bețișor de lemn, băgându-l sub stratul de gel pentru a-l ridica de pe suprafața unghiei.
După atâta acetonă, unghiile tale pot fi deshidratate. Înmoaie-ți degetele în ulei de cocos timp de cinci minute, apoi aplică ulei de cuticule pe toată suprafața unghiilor pentru a le ajuta să-și revină.