Tabu
FASHION

Cum să întreținem hainele din bumbac astfel încât să reziste mai mult?

Îmbrăcămintea din bumbac este apreciată pentru confort și durabilitate. Întreținerea lor este așadar esențială pentru a continua să purtați piese frumoase, plăcute de purtat. Pentru a vă ghida, luați notă de sfaturile lui Kasper Figee, directorul unui brand specializat în bumbac 100%.

Bumbacul, o fibră naturală și rezistentă, este unul dintre cele mai populare materiale din sectorul modei. Multe case o fac, de asemenea, apanajul departamentelor lor. Și, deși bumbacul a fost deosebit de la modă în ultimele sezoane, nu este întotdeauna ușor să-și păstreze suplețea și strălucirea inițială. 

Iată de ce câteva sfaturi pentru întreținerea acestor haine pot fi utile. Spălarea , uscarea, călcatul , depozitarea… Kasper Figee, director de imagine de marcă alunei firme, specializată în articole din bumbac 100%, ne spune despre acțiunile potrivite de adoptat pentru ca piesele tale să reziste cât mai mult.

Cum se spală hainele din bumbac 100%?

Spălarea este cel mai important pas în prelungirea duratei de viață a hainelor tale din bumbac. Este esențial să adoptați reflexele potrivite pentru a evita deteriorarea fibrei și pentru a păstra calitatea țesăturii. Așadar, chiar înainte de a purta o piesă de bumbac pentru prima dată, este indicat să o speli. 

„Acest lucru permite fibrei să se relaxeze, să fixeze culorile și să prevină orice contracție”, explică Kasper Figee. În plus, pentru hainele puțin murdare, expertul subliniază că nu are rost să folosești apă prea fierbinte. „O îmbrăcăminte ușor murdară poate fi spălată la 40°C, sau chiar 30°C , ceea ce economisește energie și contribuie la protecția mediului, pe lângă păstrarea duratei de viață a îmbrăcămintei”, ne sfătuiește el. Cât despre detergenți, optează pentru un detergent natural. „Bumbacul este o fibră naturală, de aceea este recomandat să folosiți un detergent natural pentru a nu deteriora îmbrăcămintea, cum ar fi detergentul natural sau de casă”, precizează expertul.

Cum să usuci și să călci hainele din bumbac pentru a le păstra mult timp?

Uscarea hainelor din bumbac este adesea neglijată, dar acest pas cheie are un impact direct asupra longevității lor. Profesionistul recomandă apoi „uscarea hainelor în aer liber, ferit de lumina directă a soarelui și pe dos spre exterior pentru hainele cu imprimeuri” . Această acțiune simplă nu numai că previne contracția, ci și decolorarea din cauza expunerii excesive la razele UV. Cu toate acestea, dacă trebuie să utilizați un uscător, faceți-o cu atenție. „Uscarea rufelor, la temperatură scăzută, poate fi o alternativă care este perfect susținută de bumbac”, spune Kasper Figee, dar numai ocazional. Într-adevăr, uscarea prea frecventă la mașină poate, pe termen lung, deteriora fibrele și poate provoca apariția de scame. În ceea ce privește călcarea, „bumbacul nu se teme de temperaturile ridicate ale fierului de călcat, așadar, recomandăm o setare între 160 și 200 de grade pentru acest material”, spune profesionistul.

Sfat pentru conservarea hainelor din bumbac: oțet alb

Potrivit expertului, o serie de sfaturi se dovedesc adesea eficiente în menținerea strălucirii pieselor tale de bumbac. El spune că poate fi înțelept să folosiți oțet alb la clătire: „oțetul alb este destul de eficient în înmuierea fibrei”, precum și în tava mașinii, prevăzută în acest scop, sau manual, optați pentru acest all-in- un singur produs de uz casnic. Vei sublima cele cateva haine cu pricina. Mai mult, pentru articolele delicate precum lenjeria intimă sau alte produse fragile, protejați-le cu plase de protecție. Acestea vor face posibilă izolarea celor mai fragile părți din mașină, beneficiind în același timp de o spălare eficientă.

Ce metodă de întreținere ar trebui să folosiți pentru a vă păstra hainele din bumbac?

În ceea ce privește greșelile de evitat, unele obiceiuri pot părea inofensive, dar de fapt dăunează durabilității îmbrăcămintei din bumbac. Prima greșeală de evitat este spălarea la temperaturi prea ridicate. „Pentru a vă păstra hainele mai mult timp, este recomandat să le spălați la aproximativ 40 de grade”, insistă Kasper Figee. „De asemenea, evitați produsele care conțin clor sau agenți de albire atunci când spălați”, adaugă el. Vei evita alterarea calitatii fibrelor si deteriorarea materialului. În fine, „este de preferat să depozitezi hainele împăturite corect și pe un cuier pentru piese delicate”, conchide specialistul. Într-adevăr, dacă articolele sunt prea comprimate în garderobă sau în contact direct cu lumina soarelui, riști să accelerezi deteriorarea.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Milla Jovovich, designer de genți

realitatea

Christophe Decarnin pleacă de la Balmain

realitatea

Lily Allen îşi lansează o colecţie de haine vintage

realitatea

Street fashion: Andreea

realitatea

John Galliano se va prezenta la proces pe 12 mai

realitatea

RIP Corinne Day

realitatea

Scrie un comentariu