Dacă ții la silueta ta, știi deja cât de important este să adopți un stil alimentar cât mai sănătos. Ce faci, însă, atunci când poftele culinare parcă nu îți dau pace și devin tot mai dificil de înfruntat? Probabil prima variantă la care te gândești este să planifici un cheat day în care să savurezi toate preparatele care îți lasă gura apă. Totuși, dacă obiectivul tău este acela de a pierde în greutate, aceasta ar putea fi o alternativă neinspirată. Mai degrabă îți propunem să reinterpretezi rețetele mâncărurilor la care râvnești și să le consumi în versiunea lor healthy.
Astăzi îți spunem cum să prepari un burger dietetic, la fel de gustos ca cei de la fast-food, dar cu mai puține calorii!
Ingredientele pentru un burger low carb
Cantitățile din lista de mai jos sunt suficiente pentru 6 porții. Iată, deci, de ce ai nevoie pentru un burger sănătos:
Pentru carne:
- 1 kg de carne de vită sau de mânzat, de preferat cât mai slabă
- 2 cepe (poți alege ceapă albă sau roșie, în funcție de preferințele tale)
- 2 ouă
- Verdeață proaspătă – mărar și pătrunjel
- Piper negru
- 3 linguri de sos de soia (opțional)
- Sare cu conținut scăzut de sodiu
Alte ingrediente:
- Chifle integrale
- Legume preferate (poți pune salată, roșii, varză etc.)
- Halloumi
Cum pregătești burgerul dietetic
Pentru a pregăti cât mai rapid burgerul, recomandarea noastră este să cumperi carne gata tocată. În acest mod, vei economisi timp în prepararea acestei rețete. Dacă ai la îndemână bucăți de carne întreagă, mărunțește-le cu ajutorul mașinii de tocat. Mai apoi, toacă și cepele, cât se poate de mărunt sau utilizează un blender și pasează-le.
Adaugă mai apoi albușurile de ouă, piperul, sarea și verdeața de asemenea tocată mărunt.
Amestecă foarte bine compoziția. Poți face această operațiune cu mâinile (după ce te-ai spălat cu apă și săpun), pentru ca amestecul să se omogenizeze mai bine. Dacă nu, poți folosi o spatulă sau o lingură de lemn.
Împarte compoziția în 6 părți și formează din fiecare câte un burger. Așează-te într-o tavă pe care ai pus înainte folie de aluminiu, după care unge carnea cu un pic de sos de soia. Acest ultim pas este opțional, dar trebuie să știi că acest ingredient va conferi burgerilor un plus de gust și de culoare.
Înainte de a-i pune în cuptor, acoperă burgerii cu folie de aluminiu. Lasă-i la cuptor pentru circa 40 de minute, la o temperatură de 180-200 de grade. Gata, pres
Pentru a verifica dacă burgerii sunt gata, presează-i ușor; dacă se secretă un suc roz, mai este nevoie de încă 10 minute pentru ca aceștia să se gătească perfect.
Cum asamblăm burgerul?
Pentru asamblarea burgerului ai nevoie de o chiflă integrală pe care să o tai în jumătate. Pentru umplerea burgerului poți folosi legumele tale preferate și brânză Halloumi, care va aduce preparatului un plus de savoarea. Cel mai bine este să renunți la sosurile grase și să te limitezi poate la un simplu sos de muștar.
Ca garnitură pentru burger, poți pregăti la cuptor felii de gulie condimentate sau câteva felii de cartofi dulci. Ține cont, însă, de faptul că nutriționiștii nu recomandă alăturarea cărnii cu cartofii, în același preparat, așadar, nu exagera cu dimensiunea porției de cartofi.
Nu ai la dispoziție ingredientele necesare sau vrei să lenevești în pat și nu te simți în formă pentru a găti? Comandă de la Marty burgerul preferat, iar ei ți-l livrează acasă în cel mai scurt timp!