Este bine sa stii ca daca esti una dintre acele persoane care se enerveaza, dar nu se manifesta, nu procedezi corect. Fata de tine in primul rand.
Nervozitatea, indiferent de sursa care o provoaca, presupune o acumulare de energie negativa care trebuie eliminata. Altfel poate deveni o sursa serioasa de frustrari. Asa ca daca tot te enervezi, manifesta-te.
Sfatul meu este totusi sa faci chiar si din enervare un motiv de a-ti pune in valoare feminitatea. Multi barbati sunt atrasi de felul in care femeile actioneaza cand sunt nervoase. Asa ca fii o nervoasa cu stil.
Stii si tu ca motivele care pot duce la enervare sunt foarte multe si dintre cele mai variate: ti-ai pierdut mobilul, el si-a lasat hainele imprastiate prin casa, s-a ars siguranta, te-ai certat cu cineva samd. Toate astea sunt motive serioase de suparare. Daca vrei sa ai stil, poti adauga si alte motive, evident potrivite cu eleganta rabufnirilor tale. Ca sa ai stil cand te enervezi trebuie neaparat sa presari printre motivele tale acele lucruri care de obicei pe altii nu-i enerveaza. Asta te va scoate in evidenta. Asa ca te poti enerva un pic pentru ca lumea nu-l mai citeste atat de mult pe Eliade, pentru ca unele dintre colegele tale nu stiu sa pronunte numele pictorului Basquiat, pentru ca lumea acorda mai multa atentie fotbalului decat patinajului artistic, pentru ca Ryan Reynolds a fost numit cel mai sexy barbat din lume, desi tu nici macar nu l-ai trece la categoria barbati, pentru ca cele mai multe femei nu fac diferenta intre culoarea olive si verde. etc. E posibil sa pari un pic mofturoasa cu aceste motive de enervare, dar cu siguranta vei parea si superioara.
Si asigura-te ca atunci cand esti nervoasa lumea stie. Evident ca nu vei tipa, o femeie cu stil nu face asta, dar vei folosi ironia si cinismul in asa masura incat fiecare sa-si fi dorit mai degraba sa fi tipat. Fa din enervarea ta un subiect de dezbatere interesant pentru cei din jur. Si evident taxeaza cu delicatete incercarile celorlalti de a-ti pune la incercare rabdarea cu o enervare gingasa si subtila.
Un exemplu! Am un prieten american care incearca mereu sa ma convinga ca a inceput sa invete sa vorbeasca romaneste. In realitate el foloseste Google translate. Inainte de a ma enerva cu stil, luam asta drept un semn de prietenie. Acum gasesc ca, din moment ce amandoi vorbim engelza, iar el foloseste doar un mecanism care-i traduce automat, pot fi nervoasa pe incercarile lui de a ma face sa cred ca stie limba noastra. Asa ca, acum cand se scuza ca VORBESTE stalcit romaneste (stiti ca Google-ul face traduceri aproximative) ii spun ca, in realitate, romana lui nu e atat de proasta ca cea a Google-ului. Cred ca a incetat sa mai faca traduceri.