Tabu
BEAUTY

Cum să-ți adaptezi rutina de îngrijire a pielii pentru a preveni cel mai bine petele maronii?

Dacă protejarea pielii rămâne primul reflex pe care trebuie să-l ai pentru a preveni petele maronii, adoptarea unei rutine de îngrijire a pielii în consecință poate ajuta și la încetinirea acestui mecanism pigmentar.

Petele maro sunt semne de viață. În timp ce unele sunt de origine hormonală și apar de exemplu în timpul sarcinii sau când iei o pilulă contraceptivă, altele pot apărea după acnee sau o cicatrice, în timpul unei supraproducție de melanină după inflamația pielii. Poate ai observat că de-a lungul anilor apar și alte pete maro pe față și corp. Se numesc lentigo, ele sunt legate de îmbătrânirea pielii și din cauza expunerii repetate la soare, așa cum a explicat dr. Véronique Gassia, medic dermatolog.

În general, acest tip de pete maronii încep să apară în jurul vârstei de 40 de ani. Acestea apar pe zonele corpului cel mai frecvent expuse la soare, cum ar fi fața, brațele, mâinile, gâtul și decolteul. Pentru că da, deloc surprinzător, soarele este principalul vinovat deoarece favorizează apariția petelor maronii prin declanșarea producției excesive de melanină și accelerează în același timp îmbătrânirea pielii. În timp ce anumite acțiuni pot ajuta la reducerea și eliminarea petelor maronii, cea mai bună soluție este totuși prevenirea. Protejarea pielii și concentrarea pe o rutină specifică cu protecție solară sunt cheia pentru o piele curată și imaculată, așa cum a explicat Rachael Chambers, cosmeticiană americană, în rubricile Time Magazine.

Pete maronii: alegerea ingredientelor și produselor potrivite

Pentru a preveni cât mai bine apariția petelor maronii, Rachael Chambers recomandă, în primul rând, să vă controlați expunerea la soare. „În timpul zilei, ar trebui să creați un ritual care se concentrează pe prevenirea și apărarea împotriva daunelor solare”, explică ea. Pentru a avea grijă de pielea ta, specialistul recomandă curățarea, hidratarea și hrănirea acesteia în fiecare zi cu ingrediente antioxidante, înainte de a termina cu un protector SPF. Ea recomandă, de asemenea, includerea unui produs pe bază de retinol și a unui exfoliant, cum ar fi acidul alfa-hidroxi, cunoscut mai frecvent ca AHA, în rutina de îngrijire a pielii. Vă rugăm să rețineți, totuși, că aceste două produse nu pot fi combinate. Ambele sunt puternice și trebuie folosite cu prudență. Integrarea lor în rutina zilnică trebuie deci să se facă treptat. „Puteți folosi, de asemenea, creme și accesorii pentru ochi anti-îmbătrânire, cum ar fi o mască cu LED”, continuă ea.

Pielea trebuie protejată în permanență cu protecție solară, „chiar dacă ești în casă sau dacă ești afară și vremea este mohorâtă, cu nori”, subliniază expertul. „Dacă trebuie să stai la soare pentru o perioadă prelungită, poartă o pălărie cu boruri largi”, spune ea, ca o pălărie floppy, de exemplu. Iar seara nu face excepție, deoarece și aici pielea trebuie hidratată pentru a-și păstra sănătatea. „Seara, trebuie să te concentrezi pe întinerire și să folosești produse care regenerează celulele”, explică cosmeticianul.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Îngrijire

realitatea

Culori pasionale pentru unghiile tale

realitatea

O femeie de 63 de ani își împărtășește secretele pentru care arată de 20 de ani

Andreea Damian

Nail art | Tendința momentului: manichiura 3D

Andreea Damian

Acneea hormonală: acest ingredient natural va elimina coșurile din timpul menstruației

Andreea Damian

De ce suntem atât de obsedate să avem gene lungi?

Andreea Damian

Scrie un comentariu