Tabu
BEAUTY

Cum scapam de celulita?

Celulita este una din marile probleme ale unei femei, dar aceasta poate fi eliminata!

In primul rand, prin detoxifierea organismului, care inseamna reducerea consumului de cafea, alcool si bauturi acidulate, dar si a fumatului. Consumul a minim 2 litri de apa pe zi si adoptarea unei alimentatii echilibrate, fara grasimi saturate, mezeluri, zahar. Fructele si legumele crude sunt esentiale in lupta contra celulitei.

Exercitii fizice

Miscarea fizica este absolut esentiala pentru mentinerea starii de sanatate a organismului.

Cum-scapam-de-celulita1Endermologia

In cartea sa Celulita, o continua pro­vocare, Dr. Adina Alberts de­fineste endermologia ca fiind stiinta care sta la baza procedeelor fizice de reducere a celulitei prin utilizarea unei tehnici de masaj mecanizat, cu ajutorul unui aparat care executa o operatie de suctiune. Tehnica a fost creata si dezvoltata in Franta, de mai bine de 20 de ani, de Louis-Paul Guitay (LPG) si, initial, a fost folosita pentru tratarea cicatricelor rezultate in urma arsurilor grave. Apoi s-au observat efectele benefice pe care le are asupra celulitei si s-a inceput utilizarea ei in scopuri estetice. Practic, dispozitivul produce un masaj intens si profund al tesutului in acelasi timp cu aspirarea secventiala sau continua a acestuia.

Mezoterapia

Tehnica de tratament relativ noua in domeniul esteticii care consta in injectarea la nivelul dermului a unor substante anti-celulitice. Metoda nu influenteaza direct grasimea in exces, ci induce o imbunatatire a componentei vasculare si metabolice, astfel incat metabolismul local este favorizat. Mezoterapia este si trebuie sa ramana un act medical care presupune un diagnostic si o indicatie terapeutica precisa. Utilizarea ei in mod neadecvat sau in exces poate produce complicatii estetice, unele dintre ele cu caracter definitiv.

Cum-scapam-de-celulita2Drenajul limfatic

Se refera la o presiune usoara, executata cu ambele maini printr-un masaj regulat, circular si lent, insotit de o miscare de blocare-deblocare la nivelul punctelor strategice pe traiectul vaselor limfatice si pe ganglioni. Aceasta metoda este folosita atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea celulitei si este recomandata in asociere cu alte metode sau dupa lipoaspiratie, singura nefiind suficienta.

Electrostimularea

Metoda consta in utilizarea unui aparat care transmite musculaturii impulsuri electrice care produc contractie pasiva. Adica, cu alte cuvinte, muschii tai fac miscare fara ca tu sa depui vreun efort.

Cum-scapam-de-celulita3
Terapia cosmetica

Reprezinta cea mai veche metoda de in­frumusetare. Femeile din Egiptul Antic foloseau laptele pentru masaj si bai, astfel pielea era hidratata si catifelata. Este adevarat ca nu este o metoda care poate sa faca minuni, dar ajuta la mentinerea frumusetii. Exista o sumedenie de produse cosmetice care contin ingredienti magici, iar producatorii lor sustin ca elimina orice urma de celulita. Din pacate, nu este chiar asa, nicio crema nu ne va scapa definitiv de celulita. Medicii recomanda fo­lo­sirea cremelor cel putin 8 saptamani pentru a se vedea efectele.

Ingrediente minune:

1.Cafeina:
Este un ingredient activ in multe produse anticelulitice si are rolul de a stimula fluxul sanguin.

2. Retinol:
Este un ingredient folosit in special in tratamentul an­tirid. Desi eficacitatea sa nu a fost dovedita in ceea ce priveste celulita, retinolul este folosit pentru a imbunatati textura pielii si circulatia sanguina. Imbunatateste textura pielii si estompeaza petele pigmentare, micsoreaza porii si accelereaza inlocuirea celulelor moarte cu unele noi. Cea mai mare calitate a retinolului este, insa, proprietatea de a retine colagenul in tesuturi, ceea ce asigura elasticitatea acestora.

3. L-Carnitina:
E o substanta produsa la nivelul ficatului si ri­ni­chilor, iar rolul ei in organism este de a facilita tran­spor­­tul aci­zilor grasi catre mitocondrii care au functia de a pro­du­­ce ener­gie. Mai pe intelesul nostru, transforma grasimea in energie.

4. AHA – Acizi Alfa Hidroxizi:
AHA sunt foarte folositi in industria cosmetica. Au efect de reducere a ridurilor si semnelor de imbatranire si imbunatatesc aspectul general al pielii. Se intalnesc si in produsele de peeling. Complexul AHA contine acid glicolic, considerat cel mei eficient, acid lactic, mai delicat si mai putin iritant decat acidul glicolic, din acest motiv fiind folosit in produsele pentru persoanele cu piele sensibila. Alti acizi continuti in acest complex sunt acidul citric provenit din citrice, acidul malic din mere si pere, iar acidul tartaric din struguri. Acestea din urma nu sunt foarte folosite, iar eficacitatea lor este pusa sub semnul intrebarii.

5. DMAE – Dimethylaminoethanol:
Aceasta substanta este produsa in mod natural de creier si este, de asemenea, prezenta in ansoa, somon si sardine. Stimuleaza productia de acetylcholine, foarte importanta pentru buna functionare a creierului. Prezenta sa in produsele de ingrijire a pielii se datoreaza efectelor remarcabile in reducerea ridurilor si a liniilor fine ce imbunatatesc aspectul pielii.

ARTICOLE SIMILARE

ANTONIA s-a ingrasat un pic! FOTO simpatice!

Michelle Obama isi dezvaluie secretele anti-ageing

Angelina Jolie: “Mai am de făcut o operaţie”

DIVE fara Photoshop: Sophia Loren, Marilyn, Brigitte Bardot, Jane Fonda

S-a lăsat “PHOTOSHOPATĂ” de experţi din 25 de ţări! Rezultatele sunt ULUITOARE

Ar trebui să vă clătiți fața după ce ați folosit apă micelară?

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu