Tabu
HEALTHSlider

Cum sunt alinate durerile la un cabinet de kinetoterapie

Sarcina este o perioada cu totul aparte in viata unei femei. Pe langa finalitatea ei extrem de fericita, nasterea unui copil, sarcina presupune adesea multe dureri si un disconfort accentuat pentru femeile care au si probleme preexistente. Daca intrebi in Constanta de un kinetoterapeut, cel mai probabil vei fi indrumat catre un cabinet de kinetoterapie din Mamaia, un loc unde vin multi pacienti cu probleme dintre cele mai grave. Printre acesti pacienti se numara si multe femei insarcinate.

Ce presupune un astfel de tratament?

Inainte de a recomanda si de a incepe un trament fiziokinetoterapeutic, specialistul face o evaluare amanuntita a pacientei. Scopul acestei etape este de a gasi cea mai buna metoda prin care problemele semnalate sa fie rezolvate. Comunicarea cu fiecare pacienta este deschisa si bazata pe incredere reciproca, asa ca terapeutul are obligatia de a explica in detaliu, inca de la inceput, ceea ce implica terapia oferita de el. In acest mod, increderea pacientilor in tratamentul primit creste, iar rezultatele sunt foarte bune de fiecare data.

Prin exercitiile de kinetoterapie, o gama larga de miscari ale corpului sufera o imbunatatire semnificativa. In plus, durerile articulare sunt reduse, dezechilibrele musculare sunt aduse la normal, iar o femeie insarcinata isi poate relua mobilitatea pierduta.

De multe ori, femeile insarcinate cred ca e normal sa nu mai aiba aceeasi mobilitate ca inainte de sarcina si se complac intr-o atitudine pasiva, asteptand sa nasca. Dar ele constata dupa nastere ca parametrii fizici ai corpului nu revin la valorile dinainte, ba chiar mai rau, starea lor fizica este precara. Aici intervine nevoia interventiei unui specialist, care sa actioneze chiar in faza de inceput a problemelor semnalate de o femeie insarcinata atunci cand ea se prezinta la cabinet.

Specialistul este dator sa ofere atat terapia potrivita pentru fiecare femeie insarcinata, cat si consilierea gratuita a pacientelor sale. Datorita masajului special facut de kinetoterapeut si tehnicilor sale speciale, o femeie insarcinata va cunoaste o imbunatatire clara a starii ei fizice si psihice dupa cateva sedinte. Ea afla care sunt cele mai bune pozitii de dormit in timpul sarcinii, dar si ce trebuie sa faca zi de zi pentru a se mentine intr-o forma fizica buna.

Probleme fizice adesea implicate de sarcina

In cazul multor femei insarcinate apare durerea lombara, ea avand tendinta de a deveni mai severa dupa inceperea celui de-al treilea trimestru de sarcina. Prin sedintele de kinetoterapie, femeile insarcinate sunt tratate prin metode specifice pentru problemele fizice pe care le au, insa kinetoterapeutul le ofera si sfaturi privind continuarea anumitor exercitii acasa. In timpul sarcinii este important ca postura corpului sa fie cea corecta, in caz contrar putand sa apara chiar si unele deformari ale unor parti la sistemului osteo-articular.

O alta problema cu care se confrunta femeile insarcinate este pusa de articulatiile sacroiliace. Acestea se gasesc in partea inferioara a spatelui, iar durerea e localizata in zona posteriorului. In timpul sarcinii, tesuturile conjunctive ale corpului tind sa se relaxeze astfel incat muschii sa se poata intinde cat mai mult pentru a permite nasterea.

Drept urmare, muschii sacroiliaci si ligamentele capata o mobilitate excesiva, ducand la miscari extreme ale articulatiilor. Astfel, femeii insarcinate ii va fi greu chiar si sa ridice piciorul. Articulatiile se vor umfla, iar la nivelul soldurilor vor aparea durerile. Efectuand exercitii de kinetoterapie foarte bine calculate si cunoscand efectul lor imediat, terapeutul poate calma sau elimina aceste dureri. Dupa efectuarea unui masaj special sau prin manipularea oaselor si articulatiilor, acesta reuseste astfel sa aduca alinare in viata oricarei femei insarcinate.

ARTICOLE SIMILARE

„Harry Potter” va deveni tată

Andreea Damian

Aretha Franklin, grav bolnavă cu 4 luni înainte de un concert tribut în cinstea ei

realitatea

Cine este iubitul Emmei Răducanu. Cuplul refuză să se afișeze public

Andreea Damian

Cum să porți imprimeul leopard? 3 reguli de aur pentru a adopta tendința

Andreea Damian

Laptele de migdale este mai malefic decât ai crede – ucide miliarde de albine în doar câteva luni

realitatea

Declarație controversată: Femeile cu vârsta peste 50 de ani sunt prea bătrâne să fie iubite

Andreea Damian

Scrie un comentariu