Consumul de paste ajută la pierderea kilogramelor în plus, sugerează un nou studiu. Cel puțin 3 porții de paste consumate la fiecare șapte zile îi determină pe cei care preferă acest preparat culinar să slăbească aproximativ 0,5 kilograme în 12 săptămâni, fără niciun alt effort fizic.
Spre deosebire de majoritatea carbohidraților rafinați, pastele, cum ar fi spaghetele și macaroanele, au un indice glicemic mai mic și, prin urmare, nu determină creșterea nivelului de zahăr în sânge, potrivit cercetătorilor, citați de Daily Mail.
Cercetările anterioare au sugerat că alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt mai bune pentru că sunt sățioase și limitează aportul caloric. „Am analizat probele și putem spune cu certitudine că pastele nu determină creșterea în greutate a celui care le consumă, ele fiind de fapt parte un unei diete sănătoasă”, a declarat autorul studiului, dr. John Sievenpiper , de la Spitalul St. Michael din Toronto.
Cercetătorii au analizat un total de 2.448 de subiecți din 29 de studii care analizează în ce fel afecteaza consumul de paste aspectul fizic și sănătatea. Participanții au mâncat în jurul de 3,3 porții de paste pe săptămână. O porție este egală cu aproximativ o cană de paste. Rezultatele au fost publicate în revista BMJ Open.
Care e momentul ideal al zilei în care putem consuma paste?
Dr. Michael Mosley a sugerat că cel mai bun moment al zilei de a consuma carbohidrați este seara. El a descoperit că este mai bine pentru siluetă să mâncăm paste la cină decât pâine prăjită dimineața. Experții au crezut anterior că alimentele bogate în carbohidrați ar trebui să fie consumați în prima parte a zilei, deoarece organismul are mai mult timp să ardă glucoza pe care aceștia o eliberează.
2 comentarii