Tabu
lifestyle

Cursuri de dans contemporan la CNDB

In luna aprilie CNDB organizeaza noi cursuri de dans contemporan.
Profesorii ce vor conduce cursurile sunt:

Mihaela Dancs si Farid Fairuz – module incepatori,
Andreea Novac – modul intermediari
Andreea Belu – curs de contact improvisation incepatori.

Modulele vor contine o serie de 7 intilniri ce se vor desfasura in lunile aprilie si mai 2010.


Inscrieri

Inscrierea devine valida numai dupa achitarea taxei de curs si se face in ordinea sosirii. Nu exista posibilitatea de a rezerva locuri.

Plata cursurilor se face la sediul CNDB in zilele de 8 si 9 aprilie, intre orele 17.00 – 20.00 si in zilele de incepere a cursurilor, intre orele 17.00 -19.00.


Taxa de curs:

Taxa pentru un modul (7 cursuri) este de 250 lei si se achita integral intr-o singura transa, inaintea inceperii cursurilor (in zilele si la orele mentionate mai sus).

Cele 7 intilniri se vor desfasura dupa cum urmeaza:

Modul cursanti incepatori
Profesor: Mihaela Dancs
cursuri in zilele de luni (aprilie – 12, 19, 26, mai – 3, 10, 17, 24)
ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1

Modul cursanti incepatori
Profesor: Farid Fairuz
Modul de 6 intalniri
cursuri in zilele de miercuri (aprilie – 21, 28, mai – 5, 12, 19, 26)
ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1

Modul cursanti intermediari
Profesor: Andreea Novac
cursuri in zilele de joi [(aprilie – 15, 22, 29, mai – 4 (marti), 13, 18 (marti), 27]
ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1

Modul contact improvisation
Profesor: Andreea Belu
cursuri in zilele de vineri (aprilie – 16, 23, 30, mai – 7, 14, 21, 28)
ora de desfasurare: 20.00 – 22.00, studio 1

Profesori

Mihaela Dancs s-a nascut in 1974. A terminat facultatea de stomatologie in Bucuresti. Din 2001 participa la ateliere de dans contemporan sustinute printre altii de Pascal Allio, Cosmin Manolescu, Allyson Green, David Zambrano, Bruno Caverna, Martin Kilvady, KJ Holmes, Ted Stoffer, Martin Sonderkamp, Eduard Gabia, Florin Fieroiu, DD Dorvillier, Risa Steinberg, Georg Blaschke, Milton Myers, Katheleen Hermesdorf, Brynjar Bandlien. Colaboreaza cu: Pascal Allio, Allyson Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanecu, Florin Flueras, Rui Catalao, Maria Baroncea si Eduard Gabia, Bernard Baumgarten, Vava Stefanescu, Madalina Dan. Creeaza: "Reprogramare" (2006), "Coada soricelului" (2007) si "Follow That Summer" (2009) – impreuna cu Rui Catalao, "Lulu’s Room" (2009), "First Steps" (2009) impreuna cu Carmen Cotofana.

Farid Fairuz este nascut la Beirut dintr-o mama libaneza si un tata evreu. De-a lungul vieții ramine marcat de povestea de dragoste tulburatoare dintre parinții sai, care au trait in clandestinitate vreme de 10 ani migrind mereu intre Turcia, Siria, Liban și Iordania. Dupa dispariția tragica a acestora in razboiul din Beirut, este adoptat de doi beduini care il cresc cu lapte de camila și il educa conform credințelor lor. Fairuz are un comportament diferit de ceilalți copii de virsta lui si dovedește o sensibilitate maladiva. Destinul ii suride la virsta de 11 ani cind este infiat de o bogata familie iordaniana care se ocupa cu atentie de studiile lui. Astfel Farid Fairuz ajunge sa studieze muzica popoarelor arabe, dansul oriental, dansul clasic și contemporan, iar apoi creeaza spectacole și danseaza vreme de cițiva ani in Europa și Statele Unite ale Americii fiind privit ca o curiozitate.

Andreea Novac s-a nascut in 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucuresti, iar in 2008 a absolvit UNATC, sectia Coregrafie.
Intre 1999 – 2003 se ocupa de proiecte de cercetare in domeniul psihologiei si face practica de specialitate ca psiholog.
Din 2003, dupa ce intra la Facultatea de Teatru, trece printr-un numar important de stagii de pregatire si ateliere de dans contemporan. Studiaza cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, Marianne Bar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Stefanescu.
Din 2005 incepe sa creeze propriile piese: “Aici totul e diferit”, “Are you going with me?”, “B-26-Dans”, “Corp si anti – Corp”, “Aici, acum“.
Beneficiaza de burse si rezidente in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra miscarii la Napoli si pentru participare la festivalul de dans contemporan “Tanzimpulse” (Salzburg) si la atelierele „Impulstanz” (Viena).
In 2006 – 2007 participa ca interpret in proiectul european “Migrant Body”. Creeaza coregrafie pentru film si teatru.

Andreea Belu este studenta la sectia de Coregrafie a UNATC, Bucuresti. Pilates si somatic work sunt bazele ei in miscare. A experimentat pentru prima data  CI la workshop-uri conduse de Malcolm Manning, Scott Wells, Ilka Szilagyi, Ray Chung, Jess Curtis. A predat primul workshop de CI la  Festivalul International Trans Contact, Cluj, in 2007. A condus  primele jam session-uri de CI din Bucuresti, unde preda regulat lectii introductive in CI si coordoneaza incalzirile pentru jam session.
Ca instructor de Pilates, Andreea se focuseaza pe a face cunostinta cu corpul, prin constientizarea contactului cu podeaua, cu fittball, sau cu peretele. Cand preda sau se antreneaza, scopul ei este acela de a mari constiinta corporala prin miscare.
Ca interpret, se antreneaza folosind dansul clasic, CI, Pilates, Tehnica Feldenkrais, improvizatia si teatrul fizic. Ceea ce o intereseaza cel mai mult este rezultatul combinarii acestor tehnici.
Ca un coregraf in devenire, se concentreaza pe explorarea modalitatiilor prin care interpretul empatizeaza complet cu coregraful si vice versa. Este convinsa ca intentia este sursa pentru calitatea miscarii, pentru energia de care ai nevoie ca sa te conectezi cu ceilalti, ca sa trimiti si sa primesti mesaje.
Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, HipMag.ro, Modernism.ro 

ARTICOLE SIMILARE

Sandra Bullock vrea să poarte un sac la Oscaruri

realitatea

Redescoperirea SMS-urilor: O unealtă puternică în strategia de marketing digital

Tabu Tabu

Reacţia unor gemene când tatăl lor cântă la chitară (VIDEO)

Lady GaGa: Nu sunt hermafrodită!

realitatea

Cu ea a înşelat-o Augustin Viziru pe Oana Mareş

Castiga un pachet de trei carti de la Editura Herald

Scrie un comentariu