Pe 26 februarie, în mai multe unități medicale din Statele Unite ale Americii s-a sărbătorit "ziua dansului". Adică medicii și pacienții s-au unit și au dansat într-o veselie maximă. Din programul intitulat "Dansează de parcă viața ta ar depinde de asta" fac parte 200 de spitale din peste 95 de localități de pe tot cuprinsul SUA.
Programul a fost inițiat în urmă cu ceva ani, când o serie de cercetători au ajuns la concluzia că dansul este mai mult decât benefic pentru sănătate.
O serie de rapoarte arată că activitatea socială de orice fel crește respectul de sine, întărește sistemul imunitar și scade presiunea vasculară. Dansul este cu atât mai indicat cu cât, pe lângă interactivitatea socială, presupune și efort fizic. Prin urmare, persoanele care au suferit atacuri de cord sunt încurajate să danseze pentru a se pune mai prepede pe picioare. "Dansul i-a ajutat pe cei cu probleme cardiace să folosească oxigenul mai eficient, iar acesta este un lucru extrem de benefic în momentul în care facem exerciții fizice de orice fel pentru că nu mai gâfâim și nu mai rămânem fără aer!", a declarat unul dintre specialiștii care s-a ocupat de studiu.
Mai mult, dansul crește durata vieții, capacitatea de rezistență a corpului, previne îngrășarea, tonifică masa musculară, dar și osatura. În plus, dansul alături de un partener înseamnă romantism și ideea de intimitate și contact fizic, ceea ce întărește inima, duce la eliberarea de endorfine și chiar de exitocină, ne crește flexibilitatea și creativitatea.
Important este să nu ne pese de cum arătăm atunci când dansăm și chiar să pretindem, în minte, că viața noastră chiar depinde de dansul respectiv.
1 comentariu