Tabu
HEALTH

De ce ești nervos, introvertit și irascibil? – Cum poți să te calmezi imediat?

Nervozitatea este o stare importantă care trebuie evitată. Spunem importantă pentru că trebuie luată în seamă foarte serios deoarece ea poate crea probleme grave de sănătate și chiar poate afecta inima și întregul organism. Probabil că ai auzit multe persoane care spun că le doare inima la nervi, sau că îi ustură stomacul de la stres și crizele de nervozitate. Pe fond nervos iți poți declanșa anumite boli grave (poți face psoriazis, ulcer la stomac, colită spastică, și alte tulburări patologice) poți avea simptome de dureri de cap, amorțeli, senzația de nod în gât, tremurături ale mâinilor și picioarelor, dificultăți de respirație, transpirații și bufeuri.
Chiar și o simplă schimbare a ritmului cardiac sau creșterea tensiunii arteriale reprezintă semne clare ce pot arăta că ceva nu este bine cu organismul tău și că stările de nervi ți-au afectat psihicul și corpul. Uneori calmantele par să nu te mai ajute, totul depinde de modul cum știi să eviți situațiile dificile, conflictuale, cum îți controlezi stările de nervi. Pentru stările de nervozitate medicamentele nu sunt întotdeauna cea mai bună alegere spre a te calma. Cel mai bine pentru a-ți reveni este să faci o plimbare la aer curat, pentru a-ți schimba starea, pentru a-ți limpezi mintea și a te liniști.
Uneori oamenii au senzația că deja au trăit anumite lucruri, deja au simțit anumite senzații sau deja au vizitat un anumit loc, aceste senzații de deja vu par să dureze cel mult 30 de secunde și să fie niște manifestări ale minții umane. Dacă situațiile de acest fel sunt neplăcute pot afecta destul de mult persoana în cauză, mai ales că sunt asociate cu anumite afecțiuni psihice care îngrijorează. Fiecare om trebuie să știe să-și stăpânească nervii și să evite situațiile stresante care creează stări de iritabilitate și nervozitate. Pentru a avea o stare de bine și o stare sufletească bună este nevoie să avem grijă de organismul nostru, dar și de creier pentru că acesta îl dirijează.

În ziua de azi oamenii suferă frecvent de crize de depresie nervoasă din cauza stresului și a vieții agitate pe care o duc, iar aceste crize pot afecta negativ organismul și îi pot face să cedeze psihic. Munca grea și stresantă, sau certurile în familie pot fi cauze ale depresiei și nervozității, pot duce la boli de nervi, la tulburări ale tubului digestiv sau la tulburări gastro-intestinale.
Oamenii care au astfel de stări ajung să nu mai dea randament în activitatea lor, să prezinte un dezinteres total față de ceea ce înainte le plăcea și să nu-și mai asume nici o responsabilitate. Ajung să ia medicamente antidepresive spre a se simți un pic mai bine și a-și putea continua viața. Dacă au și un temperament nervos (sunt agitați, nu stau niciodată locului, au musculatura puțin dezvoltată, sunt slabi, instabili și impulsivi) este și mai rău pentru că pot obosi și enerva și pe oamenii din jur.

La femei, stările de nervozitate și iritabilitate pot să apară atunci când corpul galben secretă un hormon numit progesteron, în partea a doua a ciclului menstrual. Atunci femeile pot suferi de migrene, tulburări alergice, congestii ale sânilor, edem al picioarelor, balonări și dureri abdominale. Ele au nevoie de sedative pe bază de plante pentru a se calma și simți mai bine. Femeile gravide pot fi de asemenea nervoase, dar și femeile aflate la menopauză. Pentru o echilibrare a stărilor interioare, organismul are nevoie de anumite medicamente care sunt recomandate de un medic ginecolog. Unele tincturi din plante (ex. salvie) sunt eficiente în perioada de menopauză pentru calmarea stărilor de nervozitate. Un efect bun îl are și somnul, acesta calmează nervii și relaxează organismul. Somnul are rolul de a facilita odihna sistemului nervos și ajută în menținerea sănătății acestuia.
Când ai crize de nervozitate este bine să-ți măsori imediat tensiunea arterială. Cu siguranță stările de nervi îți dau senzația de amețeală, dar și dureri intense de cap sau de ceafă, ceea ce arată că ți-a crescut tensiunea arterială. Mai mult decât atât, ar trebui să faci un control medical deoarece este posibil să fii hipertensiv și să ai nevoie de un tratament cu medicamente pentru prevenirea complicațiilor. Medicamentele sunt importante, însă ele nu vindecă ci doar ajută în reglarea tensiunii arteriale. Încearcă să duci o viață cât mai puțin stresantă, cu puține situații conflictuale, fără surescitări inutile, spre a-ți menține sănătatea.

 

ARTICOLE SIMILARE

Beneficiile terapiei „sălbatice”

Andreea Damian

Zaharul ascuns din alimente. Surse surprinzatoare de zahar (partea II)

realitatea

Ce este important să știm despre noul coronavirus identificat în China

Andreea Damian

Lily Allen era să fie anesteziată cu forța de către șase asistente din cauza unei crize nervoase

realitatea

Ar trebui să bem whisky în baie, așa cum face Gwyneth Paltrow?

realitatea

Zece moduri naturale să reduci retenția de apă din organism

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu