Vă amintiți primul dinte de lapte care v-a căzut? Pentru unii dintre noi, a fost înspăimântător și dureros, în timp ce alții au primit un cadou frumos din partea Zânei Măseluță. În timp ce păstrarea dinților copiilor tăi poate părea ciudat, am găsit un motiv pentru care poate merita să o faci.
Păstrarea dinților pentru celulele dentare
Pot exista mai multe motive pentru ca un părinte să nu arunce dinții căzuți ai unui copil. Cu toate acestea, un motiv pentru a-i păstra este legătura cu sănătatea viitoare a tânărului. Oamenii de știință recomandă păstrarea dinților pentru a scoate din ei celulele stem dentare . Mai târziu, aceste celule pot salva chiar viața persoanei.
Ce sunt celulele dentare și cum le putem păstra?
Cu toții suntem alcatuiti din mici părți elementare numite celule. Corpul nostru este construit din ele la fel cum o casă este construită din cărămizi. Celulele sunt împărțite în 3 grupe diferite și fiecare dintre ele are o funcție separată. Celulele stem sunt celule tinere care ulterior vor crește într-una dintre aceste grupuri.
Celulele sanguine cresc și se dezvoltă intr-un mod asemănător cu bureții numită măduvă osoasă. Celulele stem pot fi luate din dinți, precum și din alte părți ale osului. Nu uitați, dinții trebuie depozitați în mod corespunzător pentru a deveni utili. Medicii și oamenii de știință folosesc mai multe tipuri de tehnologie pentru a conserva și produce ulterior celule stem.
Cum pot ajuta
Celulele stem pot reproduce orice alt tip de celule din corp. Prin urmare, acestea le pot înlocui pe cele deteriorate . Cercetările arată că celulele stem pot ajuta la combaterea cancerului. De asemenea, sunt efectuate studii pentru a descoperi potențialul celulelor stem atunci când vine vorba de tratarea altor boli, de exemplu, insuficienta cardiacă .
Nu uitați că unele studii s-ar putea încheia fără succes și trebuie să fiți siguri că medicii din clinică sunt adevărați profesioniști. Dacă vi se prescrie terapia cu celule stem, consultați The International Society for Stem Cell Cell, pentru a afla mai multe despre riscurile posibile. De asemenea, oferă o listă de întrebări pe care trebuie să le adresați medicului dumneavoastră înainte de începerea tratamentului.