Tabu
BEAUTY

De ce microblading necesită retușuri după câteva luni?

Machiajul permanent pentru sprâncene este în creștere, în special tehnica de microblading: trebuie recunoscut că este o soluție de lungă durată și practică pentru persoanele care doresc să aibă sprâncene bine îngrijite, fără a fi nevoie să se machieze.

Dar ceea ce este mai puțin cunoscut atunci când ne gândim la microblading este că implică retușuri regulate pentru a menține efectul machiajului permanent. 

Microblading: definirea unei tehnici pentru sprâncene naturale

Spre deosebire de microshading, care constă în umbrirea (mai mult sau mai puțin intensă) a sprâncenelor, microblading-ul este o tehnică prin care practicantul introduce pigmentul în straturile superficiale ale pielii prin mișcări mici pentru a obține un efect fir cu fir. Conturul este foarte precis, mergând până acolo încât să reproducă curbura firelor de păr naturale ale sprâncenelor clientului.

Microbladingul este recomandat persoanelor care doresc să aibă sprâncene bine îngrijite, dar care nu arată neapărat ca și cum ar fi machiate. Pentru un efect mai sofisticat, este mai bine să apelați la microshading.

De ce este necesară o retușare după microblading?

„Ca orice tehnică de machiaj permanent, în cele din urmă se va estompa în timp ”, explică Maud Carlassare, citată de Femme Actualle. „Numai tatuajul oferă un rezultat definitiv care nu se estompează niciodată.”

Prin urmare, retușurile sunt necesare pentru a menține rezultatul obținut prin microblading. Iar când este prima dată când o faci, prima retușare are loc rapid: „Este recomandat să faci un retuș în termen de două luni de la procedură, pentru că pielea tinde să respingă pigmenții foarte repede”, precizează ea, adăugând că se întâmplă ca, în anumite cazuri, clientul să fie mulțumit și să nu considere necesară această primă retușare.

O programare de control, asociată cel mai adesea cu o retușare, are loc deci în 6/8 săptămâni de la microblading. „Esteticianul obligația să se asigure că totul a decurs bine și poate oferi sfaturi, corectează culoarea dacă este necesar sau adaugă pigment într-o zonă dacă observă că lipsește”, indică Maud Carlassare, care estimează că 90% dintre clienți revin, chiar dacă nu toți fac un retuș. Ea adaugă că în cazurile în care clientul nu dorește sau nu se poate întoarce, este posibilă urmărirea telefonică.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Zâmbet de star

realitatea

Japonezele îşi strică dantura ca să fie în trend

Nicki Minaj va lansa un parfum

Apelurile video sporesc interesul pentru chirurgia plastică

Andreea Damian

Pudre care aduc soarele in obraji

realitatea

Cosmina Păsărin – Trucuri de înfrumuseţare şi escapada perfectă

Scrie un comentariu