Tabu
BEAUTY

De ce nu ar trebui să mai purtați rimel rezistent la apă

În căutarea genelor lungi și voluminoase, multe femei poartă rimel, în special versiuni waterproof, fără să cunoască pericolele. Un optometrist ne spune motivele.

De la rimel volumizator la rimel ondulat și unul care prelungește genele, există o mare varietate de rimel pe piața cosmeticelor. Ancorat încă din antichitate în rutinele de machiaj ale femeilor, rimelul este o garanție a volumului și lungimii (printre altele). Dar uneori rimelul curge, ne lipește genele și le încarcă. Acesta este motivul pentru care multe dintre femei apelează la alte tehnici la fel de eficiente, cum ar fi extensiile și îmbunătățirile genelor. 

Din păcate, aceste servicii sunt adesea costisitoare și, prin urmare, nu sunt accesibile tuturor. Rimelurile rezistente la apă par a fi un compromis bun între rezultate de calitate și accesibilitate. Totuși, unul care asigură un rezultat care durează pe tot parcursul zilei nu ar fi, evident, lipsit de pericol, potrivit unui optometrist din Toronto.

La modă, pasionații de machiaj îl adoptă pentru sesiunea lor de sport sau pentru a merge la piscină, indiferent de situație. Le iubim, le adorăm, dar dr. Alexa Hecht ne avertizează despre utilizarea lor. Într-adevăr, este mai bine să știți ce aplicați pe față.

După cum subliniază specialistul: „Folosirea machiajului rezistent la apă în jurul ochilor este puternic descurajată”. Cel care provoacă iritații și uscăciune a ochilor s-ar putea „bloca în jurul lor, blocând glandele sebacee”. Prin machiaj rezistent la apă înțelegem rimelul în care sunt folosite o gamă de substanțe chimice precum parafina și siliconul pentru a-l face să reziste cât mai mult posibil. Pe lângă faptul că este plin de produse care vă deteriorează genele, îndepărtarea machiajului de pe genele rezistente la apă „necesită multă frecare care poate duce la pierderea genelor și la formarea de cearcăne în jurul ochilor”. Într-adevăr, dacă rimelurile rezistente la apă par a fi soluția pentru machiajul de lungă durată, compozițiile lor lasă adesea de dorit.

După cum indică Typology pe site-ul său, „rimelurile rezistente la apă devin periculoase atunci când sunt aplicate zilnic pe ochii sensibili sau alergici”. Așadar, purtarea lui ocazională nu este atât de rău, totuși aveți grijă la aplicarea lui regulată. În schimb, apelează la rimelurile organice care vor fi mai respectuoase cu genele tale.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cameron Diaz isi dezvaluie secretele de slabit

Afla cum iti poti face buze ombre!

realitatea

Remedii naturale pentru călcâiele uscate și crăpate

Andreea Damian

Rosie Huntington-Whiteley este imaginea noului parfum Burberry Body

realitatea

Justin Timberlake, noul dandy de la Givenchy

Ce să faci cu protecția solară care ți-a rămas din această vară?

Andreea Damian

Scrie un comentariu