Există mai multe metode naturale pentru a scăpa de mahmureală și toate implică să mănânci ceva foarte acru. Însă puține lume cunoaște explicația științifică pentru care organismul nostru se poate reface astfel după o petrecere stropită din belșug cu alcool.
Doctor Cezar a explicat ce se întâmplă cu corpul nostru a doua zi după excesul de băuturi alcoolice.
„De ce a doua zi după beție mâncăm varză murată sau facem o ciorbă de potroace sau murături? Pentru că ele conțin vitamina C, dar conțin și vitamine din grupul B, care sunt implicate în producția de energie. Iar noi dacă ne-am consumat energia noaptea trecută la petreceri, am consumat și dulciuri și zaharuri, atunci corpul ne spune chestia asta. Iar poftele ne spun chestia asta”, a spus doctor Cezar în timpul unei emisiuni de televiziune.
„Corpul vorbește cu noi, ne transmite niște mesaje. Poftele ne transmit niște nevoi. Pofta de acru poate însemna nevoie de vitamina C sau nevoie de minerale, pentru că aciditatea este cea care ne ajută să absorbim mineralele din ceea ce mâncăm. Pentru că aciditatea ne ajută să absorbim mineralele din ceea ce mâncăm. În stomac trebuie să avem un nivel de acid mai puternic. Foamea e mai mult o foame de nutrienți decât de calorii. Foamea e despre mineralele care ne lipsesc și care sunt necesare enzimelor, lucrătorii celulelor noastre, care fac acest corp să lucreze bine.”, a adăugat doctor Cezar.
Sursa: Tabu.RO