Tabu
LIFESTYLESlider

De ce simțim nevoia să mergem când vorbim la telefon?

Este o întrebare destul de interesantă! Nu ești singura care umblă de colo-colo atunci când vorbește la telefon. Iar dacă te lungești la vorbă cu cealaltă persoană de la telefon sigur parcurgi sute de metri pe jos. Este un comportament frecvent în rândul oamenilor. Dar de ce, mai exact, mergem când vorbim la telefon?

Nu ați ști cum să o explicați, dar când vorbiți la telefon, sigur mergeți. Și fără să vă dați seama. Indiferent unde vă aflați, în casă, pe stradă, la metrou. Indiferent cine este la telefon, multora dintre noi ne este greu să stăm liniștiți și începem să ne mișcăm încolo și încoace cu telefonul mobil la ureche. Dacă nu există niciun studiu asupra fenomenului, experții au încercat să-l explice.

Vă sporiți atenția

Pentru majoritatea dintre noi, mersul în jurul camerei de zi sau pe stradă ne-ar permite să ne concentrăm mai mult și să ne îmbunătățim gândirea în timpul unui apel telefonic. „Activitatea motorie precum mersul stimulează activitatea cerebrală, mișcarea redă atenția”, precizează Christophe Haag, cercetător în psihologie socială și specialist în emoții. În cazul copiilor cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), cercetătorii americani au descoperit în 2015 că mișcarea le-a crescut concentrarea.

Eliberați încărcătura emoțională

Să nu uităm că mersul pe jos „ajută la disiparea energiei, ca atunci când aștepți un apel telefonic și mergi în cercuri, când trebuie să faci ceva”, informează Jean-Jacques Temprado, profesor la Institutul de Științe ale Mișcării de la Universitatea din Aix-Marseille, potrivit Madame Figaro. Mersul înainte și înapoi în timpul unui apel telefonic face posibilă eliberarea a prea multe emoții legate de interlocutor sau de subiectul conversației. „Cu cât este mai important contextul emoțional, cu atât vom fi mai agitați”, spune Marion Luyat, profesor de psihologie la Universitatea din Lille. Dacă apelul este stresant, dacă nu vă simțiți confortabil, deveniți anxios, „creierul se află în supraîncărcare cognitivă”, adaugă Haag. Pentru a ne descărca de aceste emoții, începem să ne mișcăm. Mersul pe jos poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea unei nerăbdări.

ARTICOLE SIMILARE

Elixirul sanatatii: drojdia de bere

realitatea

Reteta dietetica – Dovlecei cu carne la gratar!

realitatea

DIALOG TABU cu Constantin Dogioiu, actor al Teatrului Bulandra

Ciocîrlan

Sotia milionarului spulberat de tren nu le-a spus nici acum copiilor ca tatal lor a murit!

Cristina Ich, scandal monstru la aeroport

Andreea Damian

Antonia e în al nouălea cer! Ce i s-a întâmplat vedetei?

Tabu Tabu

Scrie un comentariu