Tabu
BEAUTY

DE CE SPRÂNCENELE DEVIN MAI SUBȚIRI ODATĂ CU ÎNAINTAREA ÎN VÂRSTĂ?

Sprâncenele joacă un rol vital în echilibrul feței noastre. Nu doar că structurează aspectul, dar ne permit și să ne traducem toate emoțiile. Fără a uita funcția lor principală: protejarea ochilor. Din toate aceste motive este important să avem grijă de ele. 

Există o mie și una de forme de sprâncene: unele foarte pline și altele mai rare. Unii au avut întotdeauna sprâncene subțiri, în timp ce majoritatea indivizilor se confruntă cu acest fenomen odată cu înaintarea în vârstă. Poate ai observat-o la tine sau la cei apropiați: în timp, sprâncenele devin mai subțiri. Pentru unele femei, aceasta poate fi o sursă de complexe și, prin urmare, caută să le densifice.

Dacă ești îngrijorată de schimbarea formei sprâncenelor tale, să știi că acesta este un fenomen complet normal. Puțini oameni își vor menține aceeași densitate toată viața. Cum putem explica această cădere progresivă a părului la nivelul sprâncenelor? De ce devin mai subțiri de la o anumită vârstă? 

Pierderea sprâncenelor și sprâncenele rare: care sunt cauzele?

Răspunsul este: timpul. Peste o anumită vârstă, îmbătrânirea este principala cauză a subțierii sprâncenelor. Acest fenomen începe cel mai adesea în jurul a 40 de ani. De la această vârstă încep să scadă nivelul de estrogen sau testosteron, iar acest lucru este însoțit de rărirea și căderea părului.

„Odată cu vârsta, foliculii de păr ai sprâncenelor devin senescenți, producând adesea fire de păr mai fine”,  explică dermatologul dr. Lian Mack, HuffPost. Experții dezvăluie, de asemenea, că îmbătrânirea poate afecta și producția de melanină. Acest lucru luminează culoarea sprâncenelor și dă vizual impresia de subțierea sprâncenelor.

Vârsta nu este singurul factor care determină scăderea densității sprâncenelor. „Acest lucru poate fi legat de vârstă, smulgerea excesivă, tratamente precum chimioterapia, bolile tiroidiene, fluctuațiile hormonale sau o dietă dezechilibrată”, spune dr. Mack. Rețineți că disfuncția tiroidiană poate duce, de asemenea, la căderea părului sprâncenelor și la afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul sau alopecia areată.

Alți factori de risc pot intra în joc și influențează densitatea sprâncenelor. Experții citează în special deficiențe de vitamina A, vitamina B7 (biotină), zinc și fier. Când aveți deficit de acești nutrienți, acesta poate încetini creșterea părului. O boală autoimună vă poate afecta și sprâncenele.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Encre Noire în ediție limitată, de la Lalique

realitatea

Chirurgie estetică | 5 tratamente populare pentru a menține pielea tânără

Andreea Damian

Video: Marilyn Monroe in noul spot publicitar Chanel No 5

Eva Longoria dezvăluie cel mai mare secret al ei de frumusețe

Andreea Damian

Alina Puscas – “Nu ma tem de varsta. Ma tem de tristete”

Cum puteți fi mai frumoase în ziua nuntii

realitatea

Scrie un comentariu