Tabu
BEAUTYSlider

De ce trecerea la produse de înfrumusețare naturale îți poate face mai mult rău decât bine

Cuvântul „organic” sună cu siguranță mai atrăgător decât ceva fabricat artificial, dar totul este o iluzie. De exemplu, nu cu mult timp în urmă a existat o isterie în masă în jurul alimentelor care conțin ingrediente modificate genetic. Oamenii au fost îndemnați să treacă la produsele BIO, ecologice, și să mănânce curat, dar până acum s-a dovedit că acest ingrediente modificate genetic nu au niciun impact negativ asupra noastră dacă le consumăm. Astăzi vom demonstra același lucru, dar cu îngrijirea „naturală” a pielii.

Să începem cu elementele de bază: dacă vedeți cuvântul „natural” pe etichetă, nu înseamnă că produsul nu conține substanțe chimice, iar cuvântul „chimic” sună în mod inutil amenințător. Și apa este un produs chimic. În plus, dermatologii explică faptul că produsele „naturale” nu sunt la fel de bine cercetate ca cele reglementate corespunzător. Concluzia este că începeți să citiți lista de ingrediente, scrisă cu litere foarte mici, în loc să vă încredeți în ceea ce scrie pe etichetă

Produsele naturale au o durată de valabilitate foarte scurtă

Ingredientele organice durează, în medie, 3 luni, deci nu utilizați produse naturale după data de expirare, deoarece pot dezvolta mucegai și drojdie, mai ales dacă acestea conțin apă. Ingredientele naturale neprelucrate pot fi extrem de dăunătoare. Atunci când ingredientele sunt prelucrate într-un laborator, indiferent dacă sunt sintetice sau naturale, sunt manipulate într-un mod care își păstrează numai cele mai bune proprietăți. De exemplu aloe vera, un ingredient calmant foarte popular în multe creme. Sucul brut de aloe vera conține agenți cancerigeni care ar putea provoca cancer.

Exfolierea fizică este mai dăunătoare decât exfolierea chimică

Exfolierea este un tratament foarte benefic pentru îngrijirea pielii – îndepărtează celulele moarte ale pielii, permițând regenerarea ei. Evident, atunci când utilizați exfolianți naturali, exfolierea este mult mai dură pe piele. Zahărul, care este unul dintre cele mai populare ingrediente din scruburile organice, are molecule mari care vă rănesc pielea. Exfolianții chimici, pe de altă parte, sunt surprinzător mai blânzi și mai eficienți. Ambele metode de exfoliere trebuie să fie efectuate corespunzător, așa că trebuie să consultați întotdeauna mai întâi un dermatolog.

Riscul de alergie și hipersensibilitate este mai mare

De foarte multe ori persoanele care apelează la îngrijirea naturală a pielii suferă de sensibilitate a pielii și presupun că erupțiile lor sunt o reacție la ingredientele chimice. Cu toate acestea, multe lucruri pe care le considerăm naturale pot provoca alergii, cum ar fi de exemplu eucaliptul, rozmarinul, ulei de arbore de ceai și, în special, orice pe bază de citrice.

Nu toți parabenii sunt înfricoșători

Parabenii din produsele de îngrijire a pielii sperie toate femeile. Cu toate acestea, parabenii și conservanții sunt ceea ce menține produsele noastre stabile și ne ajută pielea să le absoarbă. Nu există studii concludente care să ne facă rău, motiv pentru care sunt recunoscute în general ca fiind sigure, atâta timp cât reprezintă mai puțin de 0,1% din ingrediente.

ARTICOLE SIMILARE

Oamenii de știință au aflat cum se poate prelungi speranța de viață cu 10 ani

Andreea Damian

Blackpink e prima trupă K-pop care s-a alăturat clubului celor cu miliarde de vizualizări pe YouTube

realitatea

Cate Blanchett va prezida juriul internaţional al Festivalului de Film de la Veneţia

Andreea Damian

FEMEIA-hipopotam a slabit 76 kg si e supermodel! FOTO!

Fotografia lui Kate Middleton lângă regină dezvăluie multe despre statutul ei în familia regală

Andreea Damian

Mogulul american care le-a oferit lui Meghan și Harry o casă

Andreea Damian

Scrie un comentariu